Viber Pay: Επίσημα διαθέσιμη η υπηρεσία για όλους και στην Ελλάδα

Η Rakuten Viber, από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην επικοινωνία με προσωπικά και ασφαλή μηνύματα και διά φωνής, ανακοινώνει ότι το Viber Pay θα ξεκινήσει να γίνεται σταδιακά διαθέσιμο σε όλους της χρήστες της εφαρμογής στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την καινούργια αυτή fintech λειτουργία η πλατφόρμα εδραιώνει το θέση της ως υπερεφαρμογή και μπαίνει στην τροχιά μιας εντυπωσιακής ανάπτυξης, προσφέροντας γρήγορες και δωρεάν μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο.

Οι ψηφιακές πληρωμές του Viber πρωτοπαρουσιάστηκαν στις αγορές της Ελλάδας και της Γερμανίας αυτό το καλοκαίρι, αρχικά μέσω μιας λίστας αναμονής. Από τον Ιούλιο, πάνω από 100.000 χρήστες γράφτηκαν στη λίστα αυτή, που τους επέτρεψε σταδιακή πρόσβαση στην καινούργια υπηρεσία. Αυτήν τη στιγμή το Viber Pay επιτρέπει άμεσες και δωρεάν συναλλαγές από Ελλάδα σε Γερμανία και το αντίστροφο. Οι χρήστες στην Ελλάδα μπορούν, βεβαίως, να στείλουν ο ένας χρήματα στον άλλον δωρεάν, εύκολα και με ασφάλεια, δημιουργώντας ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Το πορτοφόλι είναι έτοιμο σε μόλις δύο λεπτά και χρειάζεται απλά μια εγγραφή και μια επιβεβαίωση μέσω email. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει συναλλαγές έως και €120, αλλά με επιβεβαίωση ακόμη περισσότερων στοιχείων, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν ποσά έως και €4500. Ένας χρήστης Viber Pay μπορεί επίσης να στέλνει χρήματα από το πορτοφόλι του σε άλλο χρήστη στο Viber ακόμη κι αν εκείνος δεν διαθέτει ψηφιακό πορτοφόλι.

Οι συναλλαγές προς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα για εύκολες πληρωμές καθημερινών εξόδων θα είναι επίσης διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες δωρεάν – χωρίς το Viber να λαμβάνει κάποια προμήθεια. Οι επιβεβαιώσεις των πληρωμών αποστέλλονται αυτόματα με κρυπτογράφηση end-to-end, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τις συνομιλίες στο Viber. Τα μέτρα ασφαλείας της νέας υπηρεσίας επίσης επεκτείνονται και σε αναγνώριση προσώπου και προστασία κωδικού πρόσβασης.

Όπως σχολιάζει ο Ritesh Shah, VP του τμήματος FinTech and Business solutions της Rakuten Viber,

Προσπαθούμε πάντα να πρωτοπορούμε στον κλάδο μας, προσφέροντας εξαιρετική προστιθέμενη αξία στις βασικές μας υπηρεσίες και περισσότερες λειτουργίες από απλά μηνύματα. Το Viber Pay επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς μέσω σε μια συνομιλία και μάλιστα στην πιο δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες χρήστες μας να γλιτώσουν χρόνο και προσπάθεια, επιτρέποντάς τους μια άνετη, γρήγορη και ασφαλή υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων μέσα στο Viber, ειδικά τώρα που αρχίζουν οι γιορτές.

Αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις από διάφορες δημοφιλείς εταιρείες στην Ελλάδα είναι ήδη διαθέσιμες σε όσους έχουν πορτοφόλι στο Viber Pay. Το Viber θα επεκτείνει σύντομα την λειτουργία ψηφιακών πληρωμών, προσφέροντας μια ευρύτερη γκάμα οικονομικών υπηρεσιών -μεταξύ τους και ένα πρόγραμμα επιβράβευσης παραπομπών. Ανάμεσα στα προϊόντα που έρχονται είναι επίσης και ψηφιακές πιστωτικές κάρτες για online αγορές σε όλο τον κόσμο. Τέλος, ένα εξειδικευμένο Κανάλι Viber Pay στα ελληνικά θα προσφέρει στους χρήστες που το ακολουθούν μια πρώτη ματιά στις νέες λειτουργίες και την ευκαιρία να ψηφίζουν για το τι καινούργιο θέλουν να προστεθεί στη συνέχεια.

Loading