Virgin Galactic: Ο Richard Branson θα φτάσει στο Διάστημα πριν τον Jeff Bezos

Οι εταιρείες Blue Origin και Virgin Galactic κονταροχτυπιούνται ποια θα καταφέρει να επισκεφτεί πρώτη το Διάστημα, ορίζοντας ως κύριους επιβάτες τους προέδρους των εταιρειών. Ύστερα από την ανακοίνωση της Blue Origin ότι ο Jeff Bezos ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο διάστημα μέσα στον Ιούλιο, στις 20 του μηνός, ο Sir Richard Branson της Virgin Galactic θα είναι μέλος της αποστολής Unity 22, που θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση στις 11 Ιουλίου. Πρόκειται για την πρώτη επιβατική διαστημική πτήση, που θα φέρει ως πλήρωμα δύο πιλότους και τέσσερις ειδικούς της αποστολής.

Σύμφωνα με τον CEO της Virgin Galactic, Michael Colglazier, η εταιρεία αποφάσισε να ενεργοποιήσει την αποστολή Unity 22, αφού ολοκλήρωσε την ανάλυση των δεδομένων της δοκιμαστικής πτήσης στις 22 Μαΐου. Η εταιρεία είναι πλέον πεπεισμένη ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην παροχή εμπορικών πτήσεων. Η επερχόμενη αποστολή θα επικεντρωθεί στην αξιολόγηση του περιβάλλοντος της καμπίνας του διαστημικού σκάφους, στην άνεση των καθισμάτων και στην εμπειρία χωρίς βαρύτητα.

Εκτός από τον Branson και τους δύο πιλότους, οι άλλοι επιβάτες αποτελούνται από προσωπικό της Virgin Galactic. Ο διευθυντής της Virgin Astronaut, Beth Moses θα επιβλέπει την εκτέλεση των στόχων της δοκιμαστικής πτήσης, ενώ ο επικεφαλής μηχανικός επιχειρήσεων Colin Bennett θα αξιολογεί τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες και την εμπειρία του θαλάμου. Τέλος, η Sirisha Bandla, αντιπρόσωπος κυβερνητικών υποθέσεων και ερευνητικών επιχειρήσεων, θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των πειραμάτων που επιτηρούνται από τον άνθρωπο.

Η Virgin θα μεταδώσει μια ζωντανή ροή της διαστημικής πτήσης στον ιστότοπό της, καθώς και στις σελίδες της στο Facebook, το Twitter και το YouTube. Εάν η αποστολή στεφθεί με επιτυχίαε, η εταιρεία σκοπεύει να επανεκκινήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων σύντομα και να πραγματοποιήσει δύο επιπλέον πτήσεις, προτού προβεί σε πτήσεις επί πληρωμή τον επόμενο χρόνο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading