Vitalik Buterin: Πώς έγινε ο νεότερος crypto-δισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο Vitalik Buterin, συν-δημιουργός του κρυπτονομίσματος Ethereum, την τρέχουσα στιγμή διαθέτει 333.000 Ethereum. Ένα Ethereum κοστίζει περίπου $3.900, επομένως, αναλογικά με τις πράξεις, το ποσό των 333.000 κρυπτονομισμάτων του Buterin αντιστοιχεί σε 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, στο δημόσιο προφίλ του εμφανίζονται 9.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πώς αποκτήθηκαν τα υπόλοιπα 8.2 δισεκατομμύρια; Πρόκειται για μια εξαιρετικά τραγελαφική ιστορία...

Σύμφωνα με το decrypt.co, τα επιπλέον 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια του Vitalik ήταν ένα δώρο από τους δημιουργούς του Shiba Inu, γνωστό και ως «SHIB». Μάλιστα, ο Vitalik είχε άγνοια για το SHIB, όπως και για το συγκεκριμένο – ανεκτίμητης αξίας – δώρο.

Τον περασμένο μήνα, οι δημιουργοί του SHIB κυκλοφόρησαν μια λευκή βίβλο, την οποία ονόμασαν «woofpaper». Στο έγγραφο woofer αποκάλυψαν ότι έστειλαν το 50% όλων των SHIB, περίπου 505 δισεκατομμύρια νομίσματα, στο πορτοφόλι της Vitalik χωρίς να το γνωρίζει.

Οι δημιουργοί του SHIB κυκλοφορήσαν τον προηγούμενο μήνα το «woofpaper», στο οποίο εξομολογούνταν ότι απέστειλαν το 50% όλων των SHIB, περίπου 505 εκατομμύρια νομίσματα στο πορτοφόλι του Vitalik, χωρίς να έχει ενημερωθεί για τη μεταφορά του υπέρογκου ποσού. Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με πηγές από τον κόσμο της κρυπτογράφησης, η ενέργεια της – απεγνωσμένης - SHIB πολύ πιθανό να αποτελούσε ένα κόλπο δημοσιότητας, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί αν λάβει κανείς υπόψη του τα νούμερα. Τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των 505 δισεκατομμυρίων SHIB εκείνα άξιζαν περίπου 8.6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το ένα κόστιζε 0,000000017 $.

Από την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι στιγμής, η αξία του SHIB έχει αυξηθεί περισσότερο από 700%! Το SHIB τη δεδομένη στιγμή είναι το 12ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Πώς προκύπτει, ωστόσο, το πόσο των 8,2 δισεκατομμύρια δολαριών του Vitalik; Με τη μεταφορά των SHIB στο λογαριασμό του και σε συνδυασμό με τα Etherium που έχει, η καθαρή αξία των «κεκτημένων» του Vitalik Buterin ανέρχεται 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον 260ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Απίστευτο και όμως αληθινό …

Ο Vitalik Buterin είναι γεννηθείς το 1994 με καταγωγή από τη Ρωσία και διακρίθηκε σε νεαρή ηλικία στα μαθηματικά, οικονομικά αλλά και στην επιστήμη των υπολογιστών και τοποθετήθηκε σε γυμνάσιο για ταλαντούχους μαθητές. Στο τελευταίο έτος του γυμνασίου, ο Vitalik και μια ομάδα φίλων δημιούργησαν το Bitcoin Magazine. Το περιοδικό θεωρείται η πρώτη σοβαρή έκδοση αφιερωμένη αποκλειστικά σε ειδήσεις και πληροφορίες κρυπτογράφησης.

Το 2013 ο Vitalik εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, όπου παρακολούθησε προχωρημένα μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού, αποκτώντας εμμονή με το ψηφιακό νόμισμα. Αυτή η εμμονή οδήγησε τελικά σε ένα whitepaper του 2013 που δημοσίευσε o Vitalik, στην οποία περιέγραψε τον στόχο δημιουργίας μιας εφαρμογής blockchain που θα μπορούσε να συνδεθεί με πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, μετοχές και ομόλογα. Αυτός ήταν και ο πυρήνας που οδήγησε στην ανακοίνωση του Ethereum το 2014 και την αρχή του κρυπτονομίσματος τον Ιούλιο του 2015.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading