Vodafone Connected Living: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για εξ αποστάσεως επίβλεψη ατόμων που χρήζουν φροντίδας

Τη νέα διαδραστική εφαρμογή ψηφιακής φροντίδας για smartphone και tablet, Vodafone Connected Living, πρόκειται να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή ο Δήμος Τρικκαίων το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την εξ αποστάσεως επίβλεψη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων και συμπολιτών μας με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα αναπηρίας.

Μέσω της εφαρμογής, κάθε αποδέκτης φροντίδας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον προσωπικό του φροντιστή και μπορεί να λαμβάνει απομακρυσμένα την υποστήριξη που χρειάζεται. Η συγκεκριμένη υποστήριξη αφορά σε καθημερινές υπενθυμίσεις, λίστες αγορών αλλά και επικοινωνία μέσω video call, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο οικοσύστημα όπου ασθενείς και φροντιστές απολαμβάνουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, ιδανικό για αποδέκτες φροντίδας που θέλουν να ζήσουν πιο ανεξάρτητα, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από την αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών που θεωρούν δύσκολες ή αγχωτικές.

Η εφαρμογή Vodafone Connected Living είναι εύκολα παραμετροποιήσιμη από τον φροντιστή, ώστε κάθε άτομο που χρίζει υποστήριξης, να λαμβάνει την εξατομικευμένη έκδοσή της εφαρμογής σύμφωνα και με την πάθησή του. Επίσης, η εφαρμογή αναμένεται να προσφέρει την δυνατότητα μελλοντικής διασύνδεσης με αισθητήρες που θα παρέχουν άμεση πληροφόρηση και ειδοποιήσεις που μπορεί να αφορούν έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν στο σπίτι ή δεδομένα υγείας του ατόμου που δέχεται την φροντίδα.

Vodafone Connected Living

Με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος, ο Δήμος Τρικκαίων θα αποτελέσει τον πρώτο Δήμο που μεταφέρει το πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι» στην επόμενη, digital εποχή, αφού θα έχει τη δυνατότητα επίβλεψης των δημοτών που λαμβάνουν φροντίδα, χωρίς οι φροντιστές του να είναι συνέχεια παρόντες στον χώρο των ατόμων που φροντίζουν. Συνεπώς, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια πιο ασφαλή περίθαλψη, μετατρέποντας την εργασία των φροντιστών λιγότερο χρονοβόρα και περισσότερο αποδοτική, καθώς πλέον είναι εφικτή η παρακολούθηση περισσοτέρων ατόμων από έναν μόνο φροντιστή.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε σχετικά: 

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προσφέρει πλήθος δράσεων στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας. Με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα υιοθετούμε την άποψη, όπως έχουμε πολλές φορές πράξει, ότι μια “έξυπνη πόλη” οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της

Ο Γιώργος Τζανετάκος, Εμπορικός Διευθυντής εταιρικών πελατών της Vodafone, προσέθεσε: 

Σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν φροντίδας πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, η βελτιστοποίηση της υποστήριξης που λαμβάνουν οι άνθρωποι αυτοί είναι ζωτικής σημασίας. Στόχος μας στην Vodafone είναι να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις μέσω της τεχνολογίας, καθώς πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτήν την διαδικασία υποστηρίζοντάς τους σε μικρές, καθημερινές εργασίες που τους βοηθούν να αισθάνονται, αλλά και να είναι, πιο ανεξάρτητοι. Η υπηρεσία ψηφιακής φροντίδας, Vodafone Connected Living, έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει χρήσιμο και αποδοτικό εργαλείο για προγράμματα βοήθειας ατόμων, καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφάλειας, αυξημένης αποδοτικότητας και εξοικονόμησης χρόνου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από την Vodafone στο Δήμο Τρικκαίων για χρονικό διάστημα 12 μηνών και σε αυτό θα ενταχθούν συνολικά 60 χρήστες (8 Φροντιστές και 52 επωφελούμενοι).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading