«Βόμβα» από τον Elon Musk: Προσφέρει $43 δισ. για το 100% της Twitter!

«Έσκασε» η βόμβα από τον Elon Musk. Λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της θέσης στο ΔΣ της Twitter, η οποία θα του απέτρεπε τη δυνατότητα να αποκτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 14.9% στην εταιρεία, ο δισεκατομμυριούχος γνωστοποίησε με tweet ότι έχει καταθέσει προσφορά εξαγοράς του 100% με $43 δισ.!

Ο Musk έχει ενημερώσει την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ (SEC) για την πρόταση του και τονίζει ότι γίνεται με σκοπό να προστατευθεί η ελευθερία του λόγου στο κοινωνικό δίκτυο.

Επένδυσα στην Twitter επειδή πιστεύω στη δυναμική της πλατφόρμας για τον ελεύθερο λόγο σε όλο τον κόσμο, και πιστεύω ότι αυτή η ελευθερία είναι το προαπαιτούμενο για κάθε λειτουργική δημοκρατία.

Σε περίπτωση που η πρόταση γίνει αποδεκτή και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, ο Musk σκοπεύει να την αποσύρει από το Χρηματιστήριο. Η πρόταση θα αποφέρει $54.20 ανά μετοχή σε μετρητά στους μετόχους, δηλαδή μια τιμή σχεδόν 20% μεγαλύτερη από την τρέχουσα. Επίσης, ο Musk αφήνει να εννοηθεί πως σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η προσφορά του, τότε μπορεί να πουλήσει μέχρι και όλες τις μετοχές του.

Κατέθεσα προσφορά για την εξαγορά του 100% της Twitter με $54.20 ανά μετοχή σε μετρητά, δηλαδή 54% υψηλότερη από την τιμή της μετοχής πριν επενδύσεων στην εταιρεία και 38% υψηλότερη από την τιμή πριν γίνει γνωστή η είδηση (σ.σ. ήδη έχει κερδίσει 18% μέσα σε λίγες ώρες. Αυτή είναι η καλύτερη προσφορά μου και είναι η τελική.

Λογικά μέσα στις επόμενες ώρες, βαριά ημέρες, θα γνωρίζουμε αν θα προχωρήσει τελικά η εξαγορά.

Loading