X: Θέτει ξεκάθαρα ως προτεραιότητα τα videos

Σε συνέχεια της διακήρυξης του τον περασμένο μήνα, το X (πρώην Twitter) επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ιδιότητα του ως μια πλατφόρμα που βάζει ως προτεραιότητα το video. Ως απόδειξη αυτού, η CEO του X, Linda Yaccarino, μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη της πλατφόρμας στο χώρο του διαμοιρασμού video χθες.

Τέσσερις στις πέντε συνεδρίες χρηστών στο X περιλαμβάνουν κατανάλωση video, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν αρχικά από τον επίσημο λογαριασμό @XData. Επιπλέον, ο λογαριασμός ανέφερε ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των προβολών video στο X είναι 35% και ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στο video έχει αυξηθεί κατά 17%. Πρόκειται για αριθμούς που η εταιρεία θεωρεί πολύ ελπιδοφόρους, δηλώνοντας ότι "το μέλλον του video στο X είναι λαμπρό"!

Η μετάβαση του X σε μια πλατφόρμα με κύριο χαρακτηριστικό το video έχει μεταμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το X ήταν κάποτε γνωστό για τις σύντομες δημοσιεύσεις κειμένου, αλλά τώρα δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο video σε διάφορες μορφές. Η έμφαση που δίνει η πλατφόρμα σε καθηλωτικά video μικρής διάρκειας συμβαδίζει με τις προσπάθειες ανταγωνιστών όπως το TikTok, οι οποίοι προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις του κοινού. Αυτή η μετάβαση οδηγεί επίσης στην αύξηση των video μακράς μορφής στην πλατφόρμα, καθώς το X προσπαθεί να ανταγωνιστεί καθιερωμένες πλατφόρμες όπως το YouTube.

Ως συνέπεια αυτής της αλλαγής, πολλοί δημιουργοί περιεχομένου στο X εστιάζουν πλέον τις προσπάθειές τους στη δημιουργία video. Η αλγοριθμική ιεράρχηση του περιεχομένου video στο X προωθεί αυτό το μοτίβο, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνονται οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα. Επιπλέον, η πρόσφατη προσθήκη χαρακτηριστικών που επικεντρώνονται στο video έχει ανοίξει πρόσθετες δυνατότητες για εισόδημα, προσελκύοντας δημιουργούς που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία.

Ενώ η στροφή προς το περιεχόμενο video έχει δώσει υποσχέσεις για την αύξηση της δέσμευσης και των εσόδων, το X έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προκειμένου να διατηρήσει μια υγιή και αξιόπιστη πλατφόρμα τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες.

Loading