WebRTC στον Chrome: Η απάντηση της Google στο Skype;

Δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Global IP Solutions, εταιρείας που εξειδικεύεται σε θέματα VoIP, η Google βρίσκει επιτέλους τον τρόπο για να ανταγωνιστεί το Skype (και κατ' επέκτασιν τη Microsoft) και το όνομα αυτού WebRTC.

Το WebRTC (Web Real Time Communications) αποτελεί ουσιαστικά την προσπάθεια της Google να ενσωματώσει λειτουργίες chat, φωνητικής συνομιλίας και videoκλήσεων στον Google Chrome χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση κανενός απολύτως plug-in.

Τα πρώτα βήματα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, με την εταιρεία να κυκλοφορεί dev-version του Chrome που παρέχει υποστήριξη στο WebRTC. Οι δυνατότητες του WebRTC  είναι διαθέσιμες μέσα από Javascript API και σύντομα θα υποστηρίζονται όχι μόνο από τον Chrome αλλά και άπο άλλους browsers (Firefox και Opera).

Η νέα λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και συνεχίζει να εξελίσσεται. Μόλις αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα και κάνει την εμφάνιση της και στους υπόλοιπους browsers, δεν αποκλείεται να τη δούμε να ενσωματώνεται και σε άλλες υπηρεσίες της Google όπως για παράδειγμα στο video-chat του Gmail και φυσικά στα Google+ hangouts.

[πηγή geek]
Loading