WhatsApp: Αναφορές για spam μηνύματα στα group και σίγαση άγνωστων αριθμών

Η περασμένη εβδομάδα μας έφερε νέες λειτουργίες στην υπηρεσία WhatsApp, καθώς η Meta ενίσχυσε τα polls και τα captions προσφέροντας περισσότερες λύσεις και διευκολύνσεις για τους χρήστες. Σύντομα, όμως, θα δούμε και άλλα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν εντοπιστεί ήδη στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας.

Το πρώτο από αυτά αφορά τους συμμετέχοντες σε ομαδικές συνομιλίες (groups), οι οποίοι θα μπορούν να αναφέρουν spam ή ακατάλληλα μηνύματα στους διαχειριστές προκειμένου οι τελευταίοι να προχωρήσουν σε αφαίρεση τους ή/και αποπομπή των χρηστών που παραβιάζουν τους κανόνες του γκρουπ. Να σημειωθεί ότι αυτές οι αναφορές θα είναι καθαρά ιδιωτικές μεταξύ του χρήστη που κάνει την «καταγγελία» και του διαχειριστή, επομένως, κανείς άλλος χρήστης του γκρουπ δεν θα γνωρίζει τι γίνεται.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες είναι η επιλογή να γίνεται σιγά-σιγά όλων των εισερχομένων κλήσεων που προέρχονται από άγνωστους αριθμούς. Οι κλήσεις αυτές θα εμφανίζονται κανονικά στο ιστορικό της εφαρμογής σε περίπτωση που επιθυμείς να ελέγξεις κάποιον αριθμό, απλά δεν θα ενοχλείσαι τόσο εύκολα από κλήσεις spam, telemarketing κλπ.

Αμφότερα τα νέα χαρακτηριστικά ειναι διαθεσιμα σε ορισμένους χρήστες της beta έκδοσης του WhatsApp και τα περιμένουμε αργά η γρήγορα στην τελική έκδοση της υπηρεσίας για όλες τις πλατφόρμες.

Loading