WhatsApp: Εξηγεί τι θα ισχύσει μετά τις 15 Μαΐου

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα πολιτική απορρήτου του WhatsApp, καθώς οι χρήστες στις 15 Μαΐου θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν ή όχι τις νέες αλλαγές. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε διαρρεύσει ότι όποιος χρήστης δεν αποδεχτεί τη νέα πολιτική απορρήτου θα διαγράφεται αυτομάτως και εν συνεχεία έσπευσαν να καταρρίψουν τη φήμη. Ωστόσο, εν τέλει ακόμα και με την πιθανότητα να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας, απορρίπτοντας τη νέα πολιτική της πλατφόρμας, θα σας είναι σχεδόν άχρηστος.

Εάν απορρίψετε τη νέα πολιτική απορρήτου, η εμπειρία σας στο WhatsApp θα έχει ως εξής:

Αρχικά, θα εμφανίζεται μία ειδοποίηση (αυτή που βλέπετε στο WhatsApp τις τελευταίες εβδομάδες), η οποία – προφανώς – θα εξακολουθήσει να εμφανίζεται μέχρι τις 15 Μαΐου.  Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες μετά την 15η ημέρα του τρέχοντος μήνα, η ειδοποίηση θα είναι μόνιμη και μέχρι να το καταλάβετε θα έχετε ήδη περιορισμένη πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Τι σημαίνει η «περιορισμένη πρόσβαση»;

Σημαίνει αδυναμία πρόσβασης στη λίστα των συνομιλιών σας. Ωστόσο, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις και βίντεο κλήσεις και αν έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις σας, θα είστε σε θέση να διαβάζετε και να απαντάτε σε μηνύματα μέσω του παραθύρου ειδοποιήσεων ή να επιστρέφετε αναπάντητες κλήσεις/βίντεοκλησεις.

Με το πέρας λίγων εβδομάδων από την «περιορισμένη πρόσβαση» δεν θα επιτρέπεται να λαμβάνετε κλήσεις και η εφαρμογή θα σταματήσει να στέλνει μηνύματα και κλήσεις στη συσκευή σας. Με λίγα λόγια, WhatsApp γιοκ.

Στην περίπτωση, όμως, που δεν έχετε αποφασίσει εάν θα αποδεχτείτε ή όχι τη νέα πολιτική απορρήτου, πιθανότατα έχετε αποφασίσει να αλλάξετε το WhatsApp με μία άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αν αποχωρήσετε, λοιπόν, μπορείτε να εξάγετε το ιστορικό συνομιλιών σας.

Υπενθυμίζουμε ότι εάν προβείτε σε διαγραφή του λογαριασμού σας στο WhatsApp, δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτομάτως διαγράφεται το ιστορικό των μηνυμάτων σας και αφαιρείστε από όλες τις ομάδες του WhatsApp.

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταφέρει τα αντίγραφα ασφαλείας σας, όπου αλλού επιθυμείτε, καθώς θα διαγραφούν εξίσου αυτόματα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[WhatsApp]

Loading