WhatsApp: Νέα λειτουργία για τον περιορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ή/και παραπλανητικών ειδήσεων συνεχίζεται από τη Meta, η οποία δοκιμάζει στη νέα beta έκδοση του WhatsApp τον περιορισμό στην προώθηση μηνυμάτων.

Όπως αναφέρει το WABetaInfo, οι χρήστες των beta εκδόσεων του WhatsApp σε συσκευές Android και iOS, δεν μπορούν να επαναπροωθήσουν τα ήδη προωθημένα σε αυτούς μηνύματα σε περισσότερες από μία ομαδικές συνομιλίες ή σε περισσότερες από 4 επαφές τους. Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως αν ο αποστολέας έχει δημιουργήσει ο ίδιος το μήνυμα, τότε δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παραληπτών.

whatsapp-fake-news.jpg

Μια άλλη λειτουργία που δοκιμάζεται στη beta έκδοση του WhatsApp για συσκευές Android είναι η δυνατότητα να ξεκινάς απευθείας συνομιλίες με κάποια από τις επαφές σου που δεν έχεις έρθει σε επικοινωνία μέσα από την υπηρεσία. Μέχρι πρότινος, όταν πατούσες επάνω στον τηλεφωνικό αριθμό από κάποιο εισερχόμενο μήνυμα μεταφερόσουν απευθείας στο dialer του smartphone σου. Αντ’ αυτού, στο κοντινό μέλλον το WhatsApp θα ελέγχει αν ο τηλεφωνικός αριθμός χρησιμοποιείται από κάποιον χρήστη που διατηρεί λογαριασμό στην υπηρεσία και θα σου δίνει τη δυνατότητα να τον καλέσεις ή να τον προσθέσεις στη λίστα των επαφών σου.

Λογικά οι νέες λειτουργίες θα εμφανιστούν στην επόμενη τελική έκδοση του WhatsApp για συσκευές Android και iOS.

[via]

Loading