Wi-Fi 7: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη του νέου προτύπου

Το είχε υποσχεθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και το έπραξε με την έλευση του νέου χρόνου. Η MediaTek πραγματοποίησε την πρώτη ζωντανή επίδειξη του προτύπου Wi-Fi 7 σε επιλεγμένους συνεργάτες και στελέχη της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών, ενώ ισχυρίζεται πως θα είναι έτοιμο για εμπορική χρήση από τις αρχές του 2023.

Στην επίδειξη του Wi-Fi 7 (802.11be) η εταιρεία έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τεχνολογία MLO (Multi-Link Operation) που συγκεντρώνει ταυτόχρονα πολλά κανάλια σε διαφορετικές συχνότητες προκειμένου η μετάδοση των δεδομένων να γίνεται απρόσκοπτα ανεξάρτητα αν υπάρχει υπερφόρτωση σε αυτά.

Σύμφωνα με τον Alan Hsu, αντιπρόεδρο της MediaTek,

Το λανσάρισμα του Wi-Fi 7 θα αποδείξει για πρώτη φορά πως το Wi-Fi μπορεί να αντικαταστήσει την ενσύρματη αναμετάδοση δεδομένων για εφαρμογές υπέρ-υψηλού bandwidth. Η τεχνολογία της MediaTek θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά στα οικιακά, επαγγελματικά και βιομηχανικά δίκτυα προσφέροντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε οτιδήποτε από εφαρμογές AR/VR και cloud gaming, μέχρι τηλεδιασκέψεις σε ανάλυση 4K και streaming σε ανάλυση 8K.

Το Wi-Fi 7 λέγεται ότι θα προσφέρει 2.4x φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από το πρότυπο Wi-Fi 6, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ίδιος αριθμός κεραιών. Η Wi-Fi Alliance αναφέρει πως το κατώτερο θεωρητικό όριο του Wi-Fi 7 είναι τα 30Gbps, αλλά θα μπορεί να φτάσει και έως τα 40Gbps, δηλαδή ταχύτητα συγκρίσιμη με αυτήν μιας υποδοχής Thunderbolt 3.

Να σημειωθεί ότι η MediaTek έχει συμμετέχει στην ανάπτυξη του προτύπου Wi-Fi 7 από τα πρώτα βήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προδιαγραφές επίσημα από τη Wi-Fi Alliance.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[MediaTek]

Loading