WiFi 6E: Φέρνει σημαντική αναβάθμιση σε ταχύτητα και σταθερότητα

Η WiFi Alliance υπενθυμίζει στο κοινό ότι μέσα στο 2021 θα διευρυνθεί κατά πολύ η χρήση του προτύπου WiFi 6E, το οποίο εκμεταλλεύεται τη συχνότητα των 6GHz και θα προσφέρει στους καταναλωτές πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

Ήδη έχουμε δει στην αγορά ορισμένα laptops, smartphones και routers που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο, παρόλα αυτά, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερες από 338 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές διάφορων κατηγοριών (ανάμεσα τους τηλεοράσεις και VR headsets).

Όπως δήλωσε ο κ. Matthew Zelesko, CTO της Comcast Cable,

Με τις νέες WiFi 6E συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές θα καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ολοένα αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών που πλέον εργάζονται και εκπαιδεύονται από το σπίτι. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας που θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερο bandwidth, αφού θα εκμεταλλεύεται τις συχνότητες 2.4GHz, 5GHz και 6GHz.

Να σημειωθεί ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότια Κορέα, τα ΗΑΕ και η Χιλή έχουν δώσει ήδη την έγκριση τους για τη χρήση της συχνότητας των 6GHz για το WiFi 6E.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[WiFi Alliance]

Loading