WiFox: Η τεχνολογία που αυξάνει την ταχύτητα του WiFi σου μέχρι και 700%

Όσο χρήσιμες και αν είναι οι δωρεάν συνδέσεις WiFi που προσφέρουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα αεροδρόμια και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, ένα σύνηθες πρόβλημα είναι η συμφόρηση του δικτύου από το μεγάλο αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών με αποτέλεσμα το Internet να είναι αργό και ασταθές.

Μηχανικοί του North Carolina State University (NCSU) υπόσχονται ότι κάτι τέτοιο θα αποτελεί σύντομα παρελθόν χάρη στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ονόματι WiFox η οποία θα αυξάνει την απόδοση των routers μέχρι και 700%. Στην ουσία πρόκειται για ένα software που λειτουργεί ως "τροχονόμος", ανιχνεύοντας το φόρτο δεδομένων και αποσυμφορίζοντας τα κανάλια WiFi. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζει την ομαλή ροή προς κάθε κατεύθυνση και θα παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα με προτεραιότητα.

Η τεχνολογία δοκιμάστηκε σε router που εξυπηρετούσε μέχρι 45 χρήστες και το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκρίνεται σε αιτήσεις δεδομένων κατά μέσο όρο τέσσερις φορές ταχύτερα από πριν. Με 25 χρήστες η ταχύτητα αυξανόταν κατά 400% ενώ με 45 χρήστες η αύξηση άγγιζε το 700%.

Εξίσου ευχάριστο είναι και το γεγονός ότι το λογισμικο μπορεί να εγκατασταθεί πολύ εύκολα μέσω update στις ήδη υπάρχουσες υποδομές. H τεχνολογία WiFox αναμένεται να παρουσιαστεί στο συνέδριο ACM CoNEXT 2012 που θα πραγματοποιηθεί στην Νίκαια της Γαλλίας στις 10-13 Δεκεμβρίου.

[via ExtremeTech]

Loading