Xiaomi 12S Ultra: Εντυπωσιακό concept με δυνατότητα χρήσης φακών Leica-M!

Σε περίπτωση που δεν σας φτάνει ο αισθητήρας μεγέθους 1’’ που κοσμεί την πίσω κάμερα του Xiaomi 12S Ultra, η εταιρεία έχει μια ενδιαφέρουσα ιδέα για κάτι ακόμα πιο δυνατό. Συγκεκριμένα, η Xiaomi παρουσίασε μια concept έκδοση του Xiaomi 12S Ultra που υποστηρίζει την ενσωμάτωση φακών της σειράς Leica-M!

Στο teaser trailer, η εταιρεία αποκαλύπτει το όραμα της για την μετατροπή των smartphones σε πραγματικές επαγγελματικές συσκευές για Φωτογραφία, χάριν στις δυνατότητες που μπορούν να τους δώσουν οι πλήρους μεγέθους φακοί της Leica και όχι απλά να βασίζονται στην εξέλιξη του λογισμικού τους (π.χ. για την αυθεντική απόδοση βάθους πεδίου).

Προφανώς απέχουμε ακόμα αρκετά από την πραγματική υλοποίηση ενός τέτοιου project, αλλά η Xiaomi αναφέρει από τώρα πως θα μπορούσε να απογειώσει τις φωτογραφικές δυνατότητες των μελλοντικών smartphones συνδυάζοντας την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης με τους φακούς mirrorless, προσφέροντας την δυνατότητα λήψης σε ποιότητα 10-bit RAW. Παράλληλα, οι φακοί θα επικοινωνούν απρόσκοπτα με την εφαρμογή της κάμερας και θα συνδυάζονται με το λογισμικό για πληθώρα λειτουργιών (π.χ. focus peaking, zebra lines, histogram).

Loading