Xiaomi: Ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphones

Σχεδόν όλες οι κινεζικές μάρκες smartphone έχουν επωφεληθεί από την κατάρρευση της Huawei αλλά όχι τόσο όσο η Xiaomi. Σύμφωνα με την Canalys, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Xiaomi ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone παγκοσμίως σε επίπεδο πωλήσεων. Η Samsung εξακολουθεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην αγορά με πωλήσεις 19% αλλά η Xiaomi βρίσκεται απόσταση αναπνοής με το ποσοστό του 17%.

Οι αποστολές της Xiaomi αυξήθηκαν περισσότερο από 300% στη Λατινική Αμερική, 150% στην Αφρική και 50% στη Δυτική Ευρώπη. Με βάση αυτό, η μέση τιμή πώλησης ανά μονάδα εξακολουθεί να είναι 40% χαμηλότερη από αυτήν της Samsung και 75% λιγότερο σε σύγκριση με την Apple, αν και η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα περισσότερες premium συσκευές και ελπίζει σαφώς να διατηρήσει και να αυξήσει αυτόν τον αριθμό μελλοντικά.

worldwide-shipments-smartphones.jpg


Η Canalys αναφέρει ότι η Xiaomi πρέπει να στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων των κορυφαίων τηλεφώνων της όπως το Mi 11 Ultra, αλλά μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη διαδρομή, καθώς η Oppo και η Vivo έχουν σχεδόν τον ίδιο στόχο.

Στην περίπτωση που η ανάπτυξή της συνεχιστεί με σταθερό ρυθμό, η Xiaomi μπορεί να ξεπεράσει τη Samsung και να λάβει τον θρόνο ως ο νούμερο ένα προμηθευτής smartphone παγκοσμίως. Η Apple βρίσκεται στο 14% αυτή τη στιγμή, ενώ η Oppo και η Vivo έχουν 10% με μεγάλη ανάπτυξη. Ωστόσο, τίποτα δεν συγκρίνεται με το 83% της Xiaomi κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading