Xiaomi: Αποκλειστικά 5G smartphones από τα τέλη του 2020 και το βλέμμα ήδη στο 6G!

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της σειράς Redmi 10X στην Κίνα, ο CEO της Xiaomi, κ. Lei Jun, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα στραφεί ολοκληρωτικά προς την κατασκευή 5G smartphones από τα τέλη του 2020 και έπειτα, ενώ τόνισε πως ήδη εργάζονται επάνω στην τεχνολογία 6G!

Συγκεκριμένα, ο κ. Jun, δήλωσε στο κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua News ότι η Xiaomi επιθυμεί να “ξεμπερδεύει” με τα 4G smartphones τουλάχιστον για την αγορά της Κίνας, παρά το γεγονός ότι επηρεάστηκε σημαντικά η στρατηγική της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, πάντως, για την κατασκευή μόνο entry-level 4G smartphones.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία 6G, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται κουβέντα για κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρόμοιες κινήσεις γίνονται και από άλλους μεγάλους παίκτες στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, όπως οι Samsung και Huawei που από πέρυσι ξεκίνησαν την έρευνα για την επόμενη γενιά δικτύων.

Τέλος, ο κ. Jun, ανέφερε ότι η Xiaomi εργάζεται και επάνω σε μια τεχνολογία δορυφορικού Internet για να εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα εκμετάλλευσης της στον τομέα των smartphones.

[via]

Loading