Xiaomi CyberOne: Το εντυπωσιακό ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας

Εκτός από foldables, gadgets, smartphones και…αυτοκίνητο, η Xiaomi παρουσίασε και το δικό της ανθρωποειδές ρομπότ με ονομασία CyberOne, το οποίο ανέβηκε στην σκηνή με προσεκτικά βήματα για να δώσει ένα λουλούδι στον CEO της εταιρείας, Lei Jun.

xiaomi-cyberone-1.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, το CyberOne έχει ύψος 1.77m, βάρος 52kg και κινείται με ταχύτητα 3.6km/h, επομένως, περπατά σε έναν αρκετά αργό ρυθμό και την ικανότητα να αντιλαμβάνεται συναισθήματα χάριν στο σύστημα My Sense. Στο κεφάλι του έχει τοποθετηθεί οθόνη OLED που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την κατάσταση του.

xiaomi-cyberone-2.jpg

Οι κινήσεις του γίνονται με τη βοήθεια ενός μηχανισμού που αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm και έχει 21 βαθμούς ελευθερίας που του επιτρέπουν να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με άνεση, να πραγματοποιεί καθίσματα και να κουνά τα χέρια του.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε για ποιον λόγο προχώρησε στην κατασκευή του και τις ανάγκες θα εξυπηρετεί (π.χ. στον βιομηχανικό τομέα), αλλά μαθαίνουμε ότι η τιμή του θα είναι αρκετά τσουχτερή, κάπου μεταξύ €85.000 - €100.000.

Loading