Xiaomi: Δείχνει σε video μια πρωτοποριακή κάμερα για smartphones

Για μια ακόμη φορά η Xiaomi καταφεύγει στο κινέζικο δίκτυο Weibo προκειμένου να μας δώσει μια πρώτη ματιά από τεχνολογία που ετοιμάζει. Στο παρελθόν έχουμε δει τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, πρωτότυπα αναδιπλούμενα smartphones, under-display αισθητήρες κάμερας, αλλά αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά στον τηλεσκοπικό φακό του πίσω camera module.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, η Xiaomi έχει καταφέρει να κατασκευάσει έναν νέο τηλεσκοπικό φακό μεγάλου διαφράγματος (χωρίς να αποκαλύπτει το νούμερο του f) που μπορεί να βγαίνει προς τα έξω όταν zoomάρεις (επίσης δεν αποκαλύπτει το επίπεδο zoom), ενώ επιτρέπει να φτάσει πολύ περισσότερο φως στον αισθητήρα και υποστηρίζεται από νέα τεχνολογία σταθεροποίησης. Ειδικά για τα τελευταία, η Xiaomi κάνει λόγο για αύξηση στην πρόσληψη φωτός που αγγίζει το 300% και καλύτερη σταθεροποίηση κατά 20%.

Μπορεί να μην αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για την τεχνολογία της και σίγουρα υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσο θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο όσο αυτός των σύγχρονων smartphones, αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και θα μπορούσε να αποδειχθεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Φωτογραφία μέσω smartphone. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θα ποντάραμε σε άμεση υλοποίηση της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading