Xiaomi: Επένδυση €480 εκατ. για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε το πολύ ενδιαφέρον video της Xiaomi για την πρόοδο που έχει σημειώσει στην ανάπτυξη του δικού της αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος, Xiaomi Car, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης παρά στις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να επενδύσει 3.3 δισεκατομμύρια yuan (περίπου €480 εκατ.) για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και μάλιστα έχει στήσει ήδη ομάδα 500 επαγγελματιών που εξειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει και στην εξαγορά αρκετών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, όπως η Shendong Technology.

Από το επίσημο Δελτίο Τύπου μαθαίνουμε πως το συνολικό ποσό που θα διαθέσει για εξαγορές εταιρειών θα ξεπεράσει τα 2 δισ. yuan (περίπου €290 εκατ.), και ότι στην παρούσα φάση μπαίνει σε προτεραιότητα η τεχνολογία αυτόματου παρκαρίσματος που συνδυάζει αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης με πολλαπλούς αισθητήρες των οχημάτων της.

Να σημειωθεί ότι διάφορα τμήματα της Xiaomi, όπως τα Xiaomi AI Labs, Smartphone Camera και XiaoAi AI Assistant συνεργάζονται με την ομάδα Xiaomi Auto για την ανάπτυξη ενός νέου αλγορίθμου που θα εκπαιδεύεται μόνος του για την βελτίωση του συστήματος Xiaomi Pilot Technology.

[Xiaomi]

Loading