Η Xiaomi ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη GoPro!

Η ημέρα ξεκίνησε σήμερα με μια άκρως ενδιαφέρουσα είδηση από το δίκτυο Bloomberg, η οποία εμπλέκει τον ανερχόμενο γίγαντα από την Κίνα, την Xiaomi, και την παραπαίουσα (σε οικονομικό επίπεδο) αλλά καθιερωμένη στις συνειδήσεις του κόσμου GoPro. Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια για να καταλάβουμε προς τα που πάει το πράγμα...

Είναι γνωστό ότι η Xiaomi έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας πλην των smartphones και των tablets, ενώ έχει ιδρύσει τη θυγατρική Yi Technologies για να ασχολείται με την κατασκευή καμερών. Η τελευταία έχει παρουσιάσει αξιόλογα μοντέλα, ειδικά την τελευταία χρονιά, αλλά ακόμη δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα αξιοπιστίας και αναγνώρισης της GoPro. Επομένως, μια πιθανή εξαγορά της τελευταίας από την Xiaomi θα ισχυροποιήσει σημαντικά το image της Yi Technologies.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο στάδιο της φημολογίας, παρόλα αυτά, το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι μέτοχοι της GoPro περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού μια σοβαρή πρόταση εξαγοράς, αφού η αξία της GoPro υπολογίζεται πλέον στα $760 εκατ., ενώ κάποτε είχε φτάσει στα $10 δισ.!

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η μετοχή της GoPro παρουσίασε αύξηση 7.2% αφότου κυκλοφόρησε η φήμη για πιθανή εξαγορά από τη Xiaomi.

[via]

Loading