GoPro HERO9 Black: Επίσημα η νέα έκδοση με 2 οθόνες και μεγάλες βελτιώσεις

Μεγάλη ημέρα η σημερινή και για τη GoPro, με την εταιρεία να παρουσιάζει επίσημα τη νέα GoPro HERO9 Black που έρχεται να προσφέρει περισσότερα σε όλα, από επιδόσεις και ανάλυση, μέχρι δύο οθόνες (εμπρός και πίσω) και μεγαλύτερη αυτονομία.

Η GoPro HERO9 Black διαθέτει αισθητήρα 23.6MP με δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 5K στα 30fps, 4K στα 60fps ή Full HD έως 240fps, και η εταιρεία τονίζει ότι είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση hardware που έχει κάνει ποτέ από τη σειρά HERO3. Για τη σταθερότητα στις λήψεις λανσάρει τη νέα τεχνολογία HyperSmooth 3.0 που υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις video και τα διάφορα framerates, ενώ το νέο σύστημα προσαρμογής του ορίζοντα εγγυάται ότι θα είναι πάντοτε σε ευθεία γραμμή στο κάδρο.

gopro-hero9-black-official-5.jpg

Σε πιο προηγμένες λειτουργίες να σημειώσουμε το TimeWarp 3.0, το οποίο πρακτικά δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει τα frame rates σε πραγματικό χρόνο κατά τη λήψη του video. Για παράδειγμα, ένα video θα μπορεί να “τρέχει” σε κανονική ταχύτητα μέχρι ένα σημείο και να αποφασίζεις εσύ πότε θα τεθεί σε λειτουργία η αργή κίνηση χωρίς να διακόπτεις τη λήψη σου.

Άλλα ενδιαφέροντα modes είναι τα εξής:

  • HindSight: Αυτόματη λήψη περιεχομένου διάρκειας 30 δευτερολέπτων πριν ξεκινήσει ο χρήστης τη λήψη.
  • Scheduled Capture: Μπορείς να προγραμματίσεις τη GoPro HERO9 Black να ξεκινήσει τη λήψη φωτογραφίας ή video έως 24 ώρες νωρίτερα.
  • Live Burst: Πραγματοποίηση λήψης καρέ 1.5 δευτερόλεπτο πριν και μετά το πάτημα του κλείστρου ή 3 δευτερόλεπτα από 4K video.
  • Capture Duration: Προεπιλογή του χρόνου λήψης ενός video από 15 δευτερόλεπτα έως 3 ώρες.
  • Webcam Mode: Δυνατότητα χρήσης της GoPro HERO9 Black ως webcam συνδέοντας τη σε υπολογιστή μέσω του καλωδίου USB Type-C, με την ανάλυση στο Full HD.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της GoPro HERO9 Black παραμένει στην ίδια φιλοσοφία με τα προηγούμενα μοντέλα. Είναι θωρακισμένη, ανθεκτική στο νερό σε βάθος έως 10m και διαθέτει ενσωματωμένο mount, το κάλυμμα του φακού είναι αποσπώμενο και τα κουμπιά ελαφρώς μεγαλύτερα. Στο πίσω μέρος υπάρχει οθόνη 2.27’’ (16% μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο) και έχει προστεθεί ακόμα μία οθόνη μπροστά με μέγεθος 1.4’’ και LCD panel, έτσι ώστε να βλέπεις ταυτόχρονα και από τις δύο. Τέλος, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1720mAh (30% μεγαλύτερη), αλλά δυστυχώς η κάμερα δεν είναι συμβατή με τις μπαταρίες των προηγούμενων μοντέλων.

gopro-hero9-black-official-3.jpg

Τέλος, η GoPro λανσάρει και τον υπερευρυγώνιο φακό Max (155°) με τεχνολογία HyperSmooth για λήψεις σε ανάλυση έως 2.7K@60fps και συμβατό με τη λειτουργία ευθειασμού του ορίζοντα, ακόμη και να περιστρέψεις την κάμερα κατά 360°. Επίσης, η GoPro HERO9 Black είναι συμβατή με τα άλλα περιφερειακά της εταιρείας (spotlight, οθόνη κλπ.).

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Η νέα GoPro HERO9 Black είναι διαθέσιμη από σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμή €479.99, ενώ ο φακός Max θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο σε τιμή €99.99.

GOPRO HERO9 BLACK

Διαστάσεις και Βάρος

71 x 55 x 33.6 mm
158 gr

Ανάλυση φωτογραφιών

20 MP

Ανάλυση Video

5K στα 30 FPS
4K στα 60 FPS

Οθόνες

Πίσω: 2.27-inch
Μπροστά: 1.4-inch LCD

Μικρόφωνα

3

Modes

Photo, Burst, PowerPano, LiverBurst, Night Photo, Video, Looping, Time Lapse Photo, Time Lapse Video, TimeWarp, Night Lapse Photo, Night Lapse Video, Slo-Mo, Photo Timer, Short Clips

GPS

Ναι

Μπαταρία

1,720 mAh

Αποθηκευτικός χώρος

MicroSD Class 10 / UHS-1

Σταθεροποίηση Video

HyperSmooth 3.0
Horizon Alignment

Άλλα

Αντοχή στο νερό σε βάθος 10 m
TimeWarp 3.0
USB type C

Τιμή

€479.99

Photo Gallery

Loading