Η Xiaomi επιλέγει και αυτή την τεχνολογία της Light για να ενισχύσει τις κάμερες των smartphones της

Μπορεί να μην κατάφερε να σημειώσει επιτυχία με τις δικές της συσκευές (βλ. L16), παρόλα αυτά, η Light βρίσκει αρκετούς ενδιαφερόμενους για την τεχνολογία της.

Η αρχή έγινε με την HMD Global για την πενταπλη κάμερα του Nokia 9 PureView, στη συνέχεια είχαμε την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Sony για από κοινού κατασκευή αισθητήρων για smartphones και τώρα έρχεται η σειρά της Xiaomi να κλείσει συμφωνία μαζί της

Η συνεργασία αυτή βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, επομένως, δεν έχουμε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ετοιμάζουν, ούτε για κάποιο χρονοδιάγραμμα. Στόχος είναι, ωστόσο, να ενισχυθούν οι διατάξεις των πολλαπλών αισθητήρων που βλέπουμε στα smartphones της.

Ένα παράδειγμα της τεχνολογίας της Light είναι το Nokia 9 PureView. Η πενταπλη διάταξη περιλαμβάνει 2 αισθητήρες 12MP RBG και τρεις αισθητήρες 12MP monochrome που λειτουργούν ταυτόχρονα όταν πραγματοποιείται μια λήψη για την απορρόφηση φωτός, λεπτομερειών και χρωμάτων. Στη συνέχεια γίνεται συνένωση αυτών των 5 εικόνων για τη δημιουργία της τελικής. Σημειώστε, όμως, ότι κάθε αισθητήρας ξεχωριστά μπορεί να ρυθμίσει την έκθεση, την εστίαση και το δυναμικό εύρος.

Loading