YouTube: Θέλει να κρύψει τα video για θεωρίες συνωμοσίας

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ανακοίνωση από το YouTube για την αλλαγή πολιτικής σχετικά με τις επικίνδυνες φάρσες και τα ηλίθια challenges, ενώ τώρα προχωρά και σε ένα νέο μέτρο για τα videos που προάγουν τις θεωρίες συνωμοσίας.

Στο κοντινό μέλλον, η υπηρεσία θα σταματήσει να εμφανίζει στα προτεινόμενα videos αυτά που έχουν θεματολογία με θεωρίες συνωμοσίες, χωρίς, ωστόσο, να τα αφαιρεί από την πλατφόρμα. Ο λόγος που δεν τα αφαιρεί έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να τα "κρύψει" κατά κάποιον τρόπο.

Σαν παράδειγμα αναφέρουν τα videos που θα μπορούσαν να παραπληροφορήσουν τους χρήστες, όπως αυτά για την επίπεδη Γη, "θεραπείες" για σοβαρές ασθένειες ή λανθασμένους ισχυρισμούς για ιστορικά γεγονότα. Δεν θα τα βλέπουμε στην αρχική σελίδα ως προτεινόμενα, αλλά θα εμφανίζονται κανονικά στις αναζητήσεις παραμφερών όρων και στα κανάλια με σχετικό περιεχόμενο.

Η αλλαγή αυτή στα προτεινόμενα θα γίνει τόσο με τη χρήση τεχνολογίας μηχανικής μάθησης (machine learning), όσο και με πραγματικούς moderators που θα εκπαιδεύσουν το σύστημα. Αρχικά, η αλλαγή θα γίνει για τους χρήστες στις ΗΠΑ, αλλά όσο βελτιώνεται το σύστημα, τόσο θα επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές.

[YouTube]

Loading