YouTube και adblockers: Μεταπηδούν απευθείας στο τέλος τα videos!

Τους τελευταίους μήνες, το YouTube έχει επιβάλει τους κανόνες του κατά της χρήσης των adblockers. Αυτό ξεκίνησε πέρυσι με την πλατφόρμα να εμφανίζει ένα μήνυμα που ενημέρωνε τον χρήστη να απενεργοποιήσει το adblocking και όσοι αγνοούσαν την προτροπή έβλεπαν να μπλοκάρεται η αναπαραγωγή του video. Αυτό οδήγησε πολλούς στην απεγκατάσταση των adblockers τους, καθώς και στην εμφάνιση κάποιων έξυπνων λύσεων.

Αυτή την εβδομάδα, πολλοί παρατήρησαν ότι τα videos του YouTube ξαφνικά μεταπηδούν κατευθείαν στο τέλος του video. Ακόμα και αν πατήσεις replay, το video εξακολουθεί να μεταπηδά κατευθείαν στο τέλος σχεδόν αμέσως. Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο και φαίνεται να συμβαίνει μόνο στους χρήστες με εγκατεστημένο adblocker. Όταν ο adblocker είναι απενεργοποιημένος, όλα λειτουργούν κανονικά. Οι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι αν προσπαθήσετε να μεταπηδήσετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος του βίντεο, σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς φορτώνει ατελείωτα.

Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του YouTube για να αποθαρρύνει τη χρήση των adblockers. Αυτό είναι αρκετά πιθανό, αλλά είναι εξίσου πιθανό να πρόκειται για πρόβλημα με το ίδιο το adblocker. Νωρίτερα φέτος, ένα σφάλμα στο AdBlock προκαλούσε αργή φόρτωση των videos και επίσης δημιουργούσε αδικαιολόγητη πίεση στο μηχάνημα που εκτελούσε το YouTube. Όταν εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα, πολλοί κατηγόρησαν το YouTube ότι ήταν η αιτία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το τελευταίο πρόβλημα χρησιμοποιούν το AdBlock, ενώ όσοι χρησιμοποιούν άλλα adblockers δεν βλέπουν την ίδια συμπεριφορά. Υπάρχουν όμως και κάποιες πολύ περιορισμένες αναφορές ότι αυτό συμβαίνει και χωρίς adblocker, αλλά αποτελούν την ακραία μειοψηφία.

[via]

Loading