YouTube: Κρύβει οριστικά τον συνολικό αριθμό των dislikes στα videos

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο μια αλλαγή που αφορά τα dislikes στα videos της υπηρεσίας YouTube, η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Με σκοπό να προστατεύεσει κυρίως τους μικρότερης δυναμικής δημιουργούς περιεχομένου, η εταιρεία αποφάσισε να κρύψει τον συνολικό αριθμό των dislikes από το κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να καταψηφίσει ένα video και να βλέπει τον αριθμό των likes.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του YouTube, η υπηρεσία δοκίμαζε εδώ και μήνες διάφορα σχέδια για να προστατεύσει τους δημιουργούς περιεχομένου και παρατήρησε πως σε όσους ήταν κρυμμένος ο συνολικός αριθμός των dislikes οι χρήστες δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να προστατεύσει από στοχευμένους βομβαρδισμούς dislike που προϊδεάζουν τους άλλους χρήστες και φυσικά υποβαθμίζουν το video και τον δημιουργό στις θέσεις των προτεινόμενων.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο δημιουργός του video θα βλέπει κανονικά τον συνολικό αριθμό των dislikes για δική του ενημέρωση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading