YouTube: Τώρα μπορείς να πραγματοποιείς live streaming και από desktop υπολογιστή με ένα κλικ

Μέχρι πρότινος, το YouTube έδινε τη δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να πραγματοποιούν live streams με ευκολία από τις φορητές συσκευές τους, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και στην περίπτωση που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές τους. Αυτό αλλάζει από σήμερα, καθώς η υπηρεσία ανακοίνωσε το άνοιγμα του live streaming μέσω desktop για όλους.

"Από σήμερα διευκολύνουμε τους δημιουργούς στην πραγματοποίηση ζωντανής μετάδοσης (live streaming) και την αλληλεπίδραση με το κοινό τους από υπολογιστή και smartphone. Αρχικά, απαιτείτο μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάτι τέτοιο, αλλά τώρα μπορείτε να τα καταφέρετε με δύο clicks"

Η λειτουργία live streaming από υπολογιστή desktop δοκιμάζεται εδώ και λίγο καιρό με ορισμένους δημιουργούς. Πλέον, μπορείτε να αρχίσετε ζωντανές μεταδόσεις από το κανάλι σας πηγαίνοντας στην επάνω δεξιά γωνία στο εικονίδιο της κάμερας. Πατήστε και θα σας εμφανιστεί η επιλογή "Go Live". Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια webcam, ένα μικρόφωνο και να χρησιμοποιείτε τον Chrome browser.

Πολύ σύντομα θα υποστηρίζονται και άλλοι web browsers, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί η δυνατότητα live streaming απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας σε επιλεγμένα smartphones των Asus, LG, Motorola (Lenovo), Nokia και Samsung.

[YouTube]

Loading