Αναθερμαίνονται και πάλι οι φήμες που θέλουν τη Google να ενοποιεί τις μουσικές υπηρεσίες Google Play Music και YouTube Red σε μία. Πέρυσι είχε έρθει στη δημοσιότητα η ονομασία YouTube Remix και λεγόταν ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα έχει βγει στον αέρα. Η ημερομηνία παρήλθε και τώρα ακούγεται ότι το εγχείρημα πήρε αναβολή μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Droid-Life, η Google θέλει να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το Spotify και το Apple Music προσφέροντας ταυτόχρονα μουσική και video χωρίς διαφημίσεις. Παράλληλα, θα καταφέρει να καταπολεμήσει και τις διαμαρτυρίες για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων στα videos, αφού θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις ίδιες άδειες σε μία υπηρεσία που συνδυάζει και τα δύο (μουσική, video).

Να σημειωθεί ότι ο Lyor Cohen, στέλεχος του YouTube, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του YouTube Remix τον περασμένο μήνα, επομένως, μπορούμε να περιμένουμε επίσημη ενημέρωση σχετικά σύντομα (πιθανότατα και στο συνέδριο Google I/O 2018 την μεθεπόμενη εβδομάδα).

[via]