YouTube Shorts: Προσθήκη watermark για να φαίνεται η προέλευση τους στις άλλες πλατφόρμες

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα των YouTube Shorts, τα mini videos σε στυλ TikTok που ούτως ή άλλως καταγράφουν πολύ μεγάλη επιτυχία για την υπηρεσία της Google, η ομάδα ανάπτυξης του YouTube αποφάσισε να προσθέσει στο κοντινό μέλλον watermarks που θα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι προέρχονται από την δική της πλατφόρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει ότι όλοι θα βλέπουν το logo των YouTube Shorts και στις υπόλοιπες πλατφόρμες όπου γίνεται ο διαμοιρασμός τους (π.χ. Instagram, TikTok), με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε κυρίως από τα videos του TikTok.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των τριών εταιρειών (Meta, ByteDance, Google) είναι ιδιαίτερα έντονος τους τελευταίους μήνες, καθώς βλέπουμε διαρκείς προσπάθειες από τις Meta και Google να μεγαλώσουν την αναγνωρισιμότητα των Reels και Shorts αντίστοιχα, έτσι ώστε να ανακόψουν όσο γίνεται την τρομερή εξέλιξη του TikTok.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta είχε αναπτύξει αλγόριθμο αναγνώρισης των videos που φέρουν watermark του TikTok έτσι ώστε να μην προσφέρει επιλογές προώθησης στο Instagram, αλλά αναγκάστηκε να τον αφαιρέσει από την πλατφόρμα της μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των χρηστών.

[YouTube]

Loading