Ύποπτος για φόνο εντόπισε το θύμα του με τη βοήθεια ενός iPhone

Οι κάτοχοι των iPhone είναι γνώστες της εφαρμογής «Εύρεση» της Apple, η οποία έχει την ιδιότητα να εμφανίζει την τοποθεσία μίας συσκευής που έχει συνδεθεί ένα κινητό. Αν, δηλαδή, ένας γονέας επιθυμεί να γνωρίζει που βρίσκεται το παιδί του ανά πάσα ώρα και στιγμή, η προκειμένη εφαρμογή παρέχει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Τι συμβαίνει, ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς;

Υποστηρίζεται ότι στη Φλόριντα, ένας ύποπτος για δολοφονία εντόπισε το θύμα του μέσω της εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως δράστης παρακολούθησε το θύμα, που είχε βρεθεί σε ένα ακριβό κατάστημα για τις αγορές του. Στη συνέχεια, συνέδεσε τη συσκευή iPhone με το αυτοκίνητο του θύματος και τον ακολούθησε μαζί με τον συνεργό του σε ένα πάρτι. Εκεί οι δράστες απείλησαν το θύμα, αποσπώντας τα πολύτιμα αντικείμενα του, καθώς και το κλειδί του αυτοκινήτου του.

Το θύμα πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μίας εισβολής στο σπίτι. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί ενώ όταν βρέθηκε το όχημα, η έρευνα έδειξε ότι μία συσκευή iPhone ήταν προσκολλημένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου με μαγνήτες.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες ληστείας- εισβολής στο σπίτι με μάσκα και όπλο, δολοφονία πρώτου βαθμού με όπλο, τραυματισμό με όπλο και μεγάλη κλοπή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading