Reolink Lumus: Προσιτή κάμερα ασφαλείας με LED φως και ανάλυση 1080p

Η Reolink έχει καταφέρει με σταθερά και σοβαρά βήματα να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της αγοράς σε ό,τι αφορά τις κάμερες ασφαλείας, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από την εξέλιξη της ως εταιρεία, όσο και από τις πωλήσεις της που εκτοξεύονται χρόνο με το χρόνο. Η πρώτη μας επαφή με κάποιο προϊόν της Reolink έγινε πριν από μερικά χρόνια και από τότε έχουν περάσει από τα χέρια μας αρκετά μοντέλα της, τα οποία μάλιστα χρησιμοποιούμε στα γραφεία και τα σπίτια μας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή δυσκολία.

reolink-lumus-techgear-review-11.jpg

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε εγκαταστήσει ένα ακόμη πολύ αξιόλογο προϊόν, τη Reolink Lumus, μια πολύ προσιτή επιλογή που προσφέρει στον χρήστη ανάλυση 1080p, night-vision και φυσικά τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον χώρο όπου βρίσκεται εγκατεστημένη χάριν στο ενσωματωμένο μεγάφωνο. Η Reolink Lumus, ωστόσο, ξεχωρίζει και για το γεγονός ότι διαθέτει LED φως υψηλής έντασης που φωτίζει τον χώρο όταν “πιάσει” κίνηση με τον αισθητήρα υπερύθρων της κάμερας, επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε εξωτερικό χώρο για να ειδοποιεί τόσο τον χρήστη της κάμερας στο smartphone, όσο και τους περαστικούς - γείτονες πως κάποιος κινείται στον χώρο.

Κατασκευαστικά και σχεδιαστικά δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την κλασική γραμμή που έχει επιλέξει η εταιρεία. Ανθεκτική κατασκευή, μικρό μέγεθος και μέσα στο πακέτο υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να τη βιδώσεις σταθερά σε ένα σημείο είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο. Να σημειώσουμε, όμως, ότι δεν μετακινείται μέσω της εφαρμογής για smartphones, αλλά τουλάχιστον προσφέρει μια πολύ ευρεία γωνία θέασης και κάλυψης του χώρου ενδιαφέροντος. Φυσικά, μπορείς να τη μετακινήσεις χειροκίνητα όπως επιθυμείς μέχρι να βρεις την γωνία που σε εξυπηρετεί περισσότερο, διότι το σημείο επαφής με τη βιδωτή βάση είναι μετακινούμενο.

reolink-lumus-techgear-review-5.jpg

Μέσα στο κουτί της Reolink Lumus υπάρχει προφανώς η κάμερα, ο εξοπλισμός για τη στερέωση σε τοίχο (μαζί με τις βίδες), αντάπτορες για την κατάλληλη πρίζα και το τροφοδοτικό που διαθέτει αρκετά μακρύ λεπτό καλώδιο ώστε να φτάνει σε πρίζα με άνεση. Εάν τοποθετεί σε εξωτερικό χώρο τότε καλό θα είναι να κάνει κανείς τον κόπο να ανοίξει μια πολύ μικρή τρύπα στον τοίχο στο ύψος της κάμερας έτσι ώστε να φέρει το καλώδιο σε πρίζα εντός του σπιτιού - γραφείου για να κρύψει όσο το δυνατόν καλύτερα την όλη εγκατάσταση.

Προτού μπείτε στη διαδικασία να την τοποθετήσετε σε σταθερό σημείο, θα ήταν προτιμότερο να την βάλετε σε μια πρίζα, να την ενεργοποιήσετε και να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση με το δίκτυο WiFi και την εφαρμογή Reolink App. Όλο αυτό δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά, καθώς οι οδηγίες που παρέχει η εταιρεία είναι σαφείς και εύκολες στην εκτέλεση ακόμα και από τον πιο αδαή χρήστη. Ουσιαστικά, είναι η ίδια διαδικασία που απαιτείται και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Reolink, επομένως, κατεβάζεις την εφαρμογή στο smartphone σου, σαρώνεις το QR code που θα βρεις στο πίσω μέρος της κάμερας, γράφεις τον κωδικό του WiFi και περιμένεις να ακουστεί η επιβεβαίωση ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύνδεση στο δίκτυο. Τόσο απλά.

reolink-lumus-techgear-review-10.jpg

Από εκεί και πέρα, η Reolink Lumus εμφανίζει την εικόνα της μέσα στην εφαρμογή και μέσα από αυτή μπορείς να παρακολουθείς τον χώρο σου, αρκεί φυσικά να είναι ενεργό το δίκτυο WiFi. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο κοπεί το WiFi ή η σύνδεση στο Internet, τότε σταματά η λειτουργία της και αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της, ειδικά αν θέλεις να τοποθετήσεις μια κάμερα σε κάποιο μέρος που δεν επισκέπτεσαι συχνά (π.χ. σπίτι στο χωριό, εξοχικό).

Με προαπαιτούμενο, λοιπόν, ότι όλα είναι κομπλέ από θέμα παροχής ρεύματος και Internet, η Reolink Lumus είναι μια πολύ αξιόλογη επιλογή που παρέχει πεντακάθαρη εικόνα υψηλής ανάλυσης με ταχύτατη απόκριση στην εφαρμογή και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα με το night-vision. Ο ήχος έρχεται από το μικρόφωνο του μέσα σε ελάχιστα millisecond, υπάρχει μια ελαφριά καθυστέρηση όταν αποφασίσεις να μιλήσεις εσύ από το μεγάφωνο και φυσικά μπορείς να καταγράφεις την εικόνα σε microSD κάρτα ή να επιλέξεις αποθήκευση στην cloud υπηρεσία της Reolink. Όσον αφορά το LED φως, τρομερά έντονο και ιδιαίτερα χρήσιμο αν την τοποθετήσεις σε μέρος όπου δεν υπάρχει άλλη πηγή φωτισμού (π.χ. μέσα σε γκαράζ ή σε απομακρυσμένο εξοχικό).

reolink-lumus-techgear-review-3.jpg

Για την εφαρμογή Reolink App τα έχουμε πει πολλές φορές και στο παρελθόν, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να τονίσουμε και πάλι ότι πρόκειται για μία από τις πιο εύχρηστες εφαρμογές αυτού του είδους που σου δίνουν τη δυνατότητα να παίξεις με τα επίπεδα ευαισθησίας των αισθητήρων, έτσι ώστε να μη λαμβάνεις ειδοποιήσεις για ψύλλου πήδημα.

Αν κάπου θα μπορούσε να βρει κανείς “πρόβλημα” αυτό αφορά καθαρά τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός στο θέμα εγκατάστασης και όχι στην απόδοση της κάμερας. Αρκετός κόσμος προτιμά της ασύρματες κάμερες, διότι τα καλώδια όπως και να το κάνουμε είναι δεσμευτικά και περιορίζουν τις επιλογές τοποθέτησης. Από την άλλη, βέβαια, είσαι σίγουρος ότι η κάμερα τροφοδοτείται και δεν χρειάζεται να έχεις στο νου σου επαναφορτίσεις ή έξτρα αξεσουάρ (π.χ. το mini ηλιακό panel της Reolink).

reolink-lumus-techgear-review-6.jpg

Αν σας κίνησε το ενδιαφέρον, η τιμή δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς η Reolink Lumus είναι διαθέσιμη μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας με μόλις €59.99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading