Reolink Argus 2E Review

Ακόμα μία κάμερα της Reolink πέρασε από τα χέρια μας για δοκιμές, αυτή τη φορά το μοντέλο Argus 2E που αποτελεί μια αρκετά οικονομική λύση για την παρακολούθηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η εταιρεία συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά στη συγκεκριμένη αγορά και μετά από σχεδόν τρία χρόνια χρήσης ορισμένων μοντέλων της, μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για την αξιοπιστία της.

Η Argus 2E είναι μια μικρή ασύρματη κάμερα που προσφέρει δυνατότητα παρακολούθησης του χώρου σε video ανάλυσης 1080p με εύρος εικόνας 120º, διαθέτει ηχείο - μεγάφωνο για να ακούς τι συμβαίνει στον χώρο και να παρεμβαίνεις φωνητικά αν χρειαστεί, ενώ υπάρχει και λειτουργία σειρήνας όταν εντοπίζει κίνηση.

reolink-argus-2e-techgear-review-3.jpg

Μέσα στο κουτί βρίσκουμε την κάμερα, καλώδιο microUSB, οδηγό εγκατάστασης, βραχίονα στήριξης με βίδες και τη βελόνα για να την επαναφέρεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις εάν χρειαστεί.

Εμφανισιακά θυμίζει αρκετά την Argus Pro, με λευκό σώμα και στρογγυλεμένη κατασκευή, και τους αισθητήρες της κάμερας και της κίνησης να βρίσκονται τοποθετημένοι σε ένα μαύρο πλαίσιο στην πρόσοψη. Στο κάτω μέρος υπάρχει το ηχείο - μεγάφωνο, στη δεξιά πλευρά η υποδοχή για κάρτα microSD και ο διακόπτης reset, και στην πλάτη η υποδοχή microUSB για τη φόρτιση της. Οι υποδοχές προστατεύονται από κάλυμμα σιλικόνης προκειμένου να προστατεύονται από το νερό και τη σκόνη σε περίπτωση που γίνει η εγκατάσταση της σε εξωτερικό χώρο.

reolink-argus-2e-techgear-review-6.jpg

Η εγκατάσταση της Argus 2E γίνεται πανεύκολα τοποθετώντας τη βάση στην επιφάνεια που θες και στη συνέχεια βιδώνοντας την κάμερα στη βάση. Δεν υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής της κάμερας μέσω της εφαρμογής, επομένως, θα πρέπει να βρεις τη γωνία που σε καλύπτει περισσότερο χειροκίνητα. Φυσικά, μπορείς απλά να βιδώσεις την Argue 2E επάνω στη βάση και να τη μεταφέρεις όπου θες χωρίς να την έχεις σταθερή σε κάποιο σημείο.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση, η διαδικασία είναι η ίδια που γνωρίζουμε από τις προηγούμενες κάμερες της εταιρείας. Κατεβάζεις την εφαρμογή της εταιρείας, επιλέγεις την προσθήκη νέας κάμερας, σαρώνεις με το smartphone το QR code που θα βρεις κάτω από τη βάση, πραγματοποιείς σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi του χώρου και σαρώνεις το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone.

reolink-argus-2e-techgear-review-2.jpg

Από την εφαρμογή της Reolink γίνεται όλη η παρακολούθηση και οι διάφορες ενέργειες που μπορείς να πραγματοποιήσεις. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο και σε ανάλυση έως 1080p, να ακούς τον ήχο από τον χώρο, να τραβάς στιγμιότυπα σε ανάλυση 5MP, να τραβάς mini clips (αποθηκεύονται με χρονολογική σειρά στην κάρτα microSD και μπορείς να τα κατεβάζεις στο smartphone), να μιλάς εσύ και να ακούγεται από την κάμερα στον χώρο, να δέχεσαι ειδοποιήσεις όταν αντιλαμβάνεται κίνηση κλπ.

Η εικόνα που λαμβάνεις στο smartphone σου είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πεντακάθαρη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η νυχτερινή εικόνα μπορεί να χάνει σε λεπτομέρεια, αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά της παρακολούθησης αφού “βλέπει” σε απόσταση έως 10m. Διαθέτει και αισθητήρα PIR (Passive Infrared), ο οποίος αναγνωρίζει τις κινήσεις και στέλνει αυτομάτως ειδοποιήσεις στον χρήστη για τη δραστηριότητα στον χώρο. Σημειώστε ότι μπορεί να αναγνωρίσει αν η κίνηση προέρχεται από κάποιον άνθρωπο ή κατοικίδιο και όχι π.χ. από κάποιο κλαδί δέντρου που το πήρε ο αέρας. Το σύστημα των ειδοποιήσεων λειτουργεί ταχύτατα και άψογα, όπως και το ηχείο - μεγάφωνο - σειρήνα με πραγματικά καθαρό και πολύ δυνατό ήχο, ενώ υποστηρίζει και τους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa για διαχείριση με φωνητικές εντολές.

reolink-argus-2e-techgear-review-1.jpg

Εδώ να πούμε ότι η αποθήκευση των video και των στιγμιοτύπων μπορεί να γίνεται τοπικά στην κάρτα microSD, αλλά και στην cloud υπηρεσία της Reolink, η οποία μάλιστα προσφέρει δωρεάν αποθήκευση κρατώντας ιστορικό των videos για τις τελευταίες 7 ημέρες και αρκετά προσιτά πακέτα με μηνιαία συνδρομή.

Σχετικά με την αυτονομία, η Argus 2E αντέχει θεωρητικά έως και 2 μήνες, ωστόσο, ο πραγματικός χρόνος λειτουργίας μέχρι να χρειαστεί και πάλι φόρτιση εξαρτάται από το πόσο συχνά ενεργοποιείται από τον εντοπισμό κινήσεων και από τις επισκέψεις του χρήστη. Στη δική μας δοκιμή χρειάστηκε να τη φορτίσουμε μετά από περίπου 20 ημέρες, οπότε, για έναν μέσο χρήστη σε φυσιολογικές συνθήκες θα φτάνει άνετα τον 1 μήνα. Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα να τη συνδέσεις με το ηλιακό panel της Reolink (πωλείται ξεχωριστά) που αφαιρεί κάθε ανάγκη για φόρτιση εάν υπάρχει ηλιοφάνεια στο σημείο σύνδεσης για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα.

Μπορείτε να βρείτε τη Reolink Argus 2E από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading