Reolink E1 Zoom Review: Μια προσιτή λύση ασφαλείας για εσωτερικούς χώρους

Η Reolink αρχίζει να καθιερώνει το brand της στην αγορά χάριν στις value-for-money κάμερες που προσφέρει στους χρήστες, σε μια κατηγορία που ανθίζει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι δεν προβάλλεται όσο της αρμόζει.

Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη Reolink E1 Zoom, μια ακόμη κάμερα που προσθέσαμε στο γραφείο μας για να έχουμε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας με μικρό κόστος και εύκολη εγκατάσταση. Σε αντίθεση με τις ασύρματες λύσεις της εταιρείας, η E1 Zoom απαιτεί σύνδεση σε πρίζα και αυτό είναι, ίσως, το μοναδικό σοβαρό μειονέκτημα της.

reolink-e1-zoom-techgear-review-6.jpg

Κατά τ’ άλλα, είναι μια μικρού μεγέθους κάμερα που μπορείς να τοποθετήσεις είτε επάνω σε κάποιο έπιπλο, είτε να τη βιδώσεις σε μια γωνία στο ταβάνι (συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο οι βίδες) για να έχεις κάλυψη του χώρου που σ’ ενδιαφέρει, αρκεί φυσικά να υπάρχει πρίζα κοντά στη θέση της. Το καλώδιο του τροφοδοτικού είναι αρκετά μακρύ και λεπτό, επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα έχεις πρόβλημα για να το “κρύψεις”.

Με μια πρώτη ανάγνωση, η Reolink E1 Zoom χαρακτηρίζεται ως κάμερα ασφαλείας που σου προσφέρει 3x οπτικό zoom, δυνατότητα εγγραφής video (αποθήκευση σε κάρτα microSD έως 64GB) και φυσικά δυνατότητα περιστροφής κάθετα-οριζόντια για κάλυψη σχεδόν 360°.

reolink-e1-zoom-techgear-review-5.jpg

Η αρχική ρύθμιση είναι πανεύκολη, όπως με κάθε άλλη κάμερα της Reolink. Κατεβάζεις την εφαρμογή της εταιρείας, επιλέγεις την προσθήκη νέας κάμερας, σαρώνεις με το smartphone το QR code που θα βρεις κάτω από τη βάση, πραγματοποιείς σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi του χώρου (υποστηρίζει dual-band 2.4GHz & 5GHz), σαρώνεις το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone με την E1 Zoom και είσαι έτοιμος. Δεν πρόκειται να σας πάρει πάνω από 2-3 λεπτά όλη η διαδικασία.

reolink-e1-zoom-techgear-review-1.jpg

Από την εφαρμογή της Reolink γίνεται όλη η παρακολούθηση και οι διάφορες ενέργειες που μπορείς να πραγματοποιήσεις. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο και σε ανάλυση έως 2K στα 15fps, να ακούς τον ήχο από τον χώρο χάριν στο ενσωματωμένο ηχείο της E1 Zoom, να τραβάς στιγμιότυπα σε ανάλυση 5MP, να τραβάς mini clips (αποθηκεύονται με χρονολογική σειρά στην κάρτα microSD και μπορείς να τα κατεβάζεις στο smartphone), να μιλάς εσύ και να ακούγεται από την κάμερα στον χώρο, να δέχεσαι ειδοποιήσεις όταν αντιλαμβάνεται κίνηση ή ακόμη και να zoomάρεις (έως 3x) και να επιλέγεις συγκεκριμένο σημείο που σ’ ενδιαφέρει περισσότερο.

reolink-app.jpg

Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, ειδικά αν έχεις γρήγορη σύνδεση στο Internet, και υπάρχουν επιλογές για να τη χαμηλώσεις αν π.χ. συνδεθείς μέσω δικτύου κινητής. Εξίσου σημαντικό να σημειώσουμε το γεγονός ότι μπορεί να τραβήξει έγχρωμο video ακόμη και όταν υπάρχει ελάχιστος φωτισμός, ενώ για το απόλυτο σκοτάδι ενεργοποιείται αυτόματα ο ενσωματωμένος αισθητήρας υπερύθρων που καλύπτει έως 12m απόσταση από τη θέση της E1 Zoom. Και σε αυτές τις συνθήκες, η εικόνα είναι πεντακάθαρη.

Εδώ να πούμε ότι η Reolink E1 Zoom είναι μια κάμερα που προορίζεται για χρήση μόνο σε εσωτερικούς χώρους, καθώς η κατασκευή της δεν προσφέρει προστασία από σκόνη, νερό και υγρασία. Ακόμη, η εταιρεία παρέχει προαιρετικά την υπηρεσία Reolink Cloud για να αποθηκεύονται εκεί τα video clips που τραβά η κάμερα, διότι σε περίπτωση κλοπής θα χαθεί και η microSD που ενδεχομένως να περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία.

reolink-e1-zoom-techgear-review-4.jpg


Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση της, αν και θα θέλαμε να υπήρχε η δυνατότητα 24ωρης καταγραφής. Το καλό είναι, ωστόσο, ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις το σύστημα ειδοποιήσεων όποτε εντοπίζει κίνηση στον χώρο (μπορείς να ρυθμίσεις και την ευαισθησία από την εφαρμογή) για να έχεις μια έμμεση λύση 24ωρης παρακολούθησης.

Μπορείτε να βρείτε τη Reolink E1 Zoom στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμή €67.14.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading