Αναφορά: Το πρώτο 5G iPhone θα κυκλοφορήσει το 2020 με 5G modem της Intel

Αρκετά περίεργα εξελίσσεται η σχέση μεταξύ Apple και Intel. Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε την ενημέρωση ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία τους για τα chips των iPhone από το 2020, αλλά σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα μια νέα αναφορά της ιστοσελίδας Fast Company που ανατρέπει το σκηνικό.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οι δύο πλευρές θα σταματήσουν να συνεργάζονται σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση κεραιών WiFi και Bluetooth σε αυτά τα chips, αλλά η Apple θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Intel 8161 5G modem για τα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2020!

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Intel θα αναπτύξει ένα πρωτότυπο 5G modem με κωδική ονομασία 8060 που θα χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές της Apple και ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως προάγγελος του 8161. Η κατασκευή του τελευταίου θα γίνει με την αρχιτεκτονική των 10nm, έτσι ώστε να προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα και ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Τέλος, στην αναφορά γίνεται λόγος για τις προσπάθειες της Intel να λύσει το ζήτημα υπερθέρμανσης του πρωτότυπου 8060 5G modem και σαφέστατα έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να τα καταφέρει.

Τι κρατάμε απ' όλα αυτά; Ότι θα δούμε 5G iPhone από το 2020 και έπειτα, άρα σχεδόν 1 χρόνο μετά τα πρώτα 5G Android smartphones που θα χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον 5G modems της Qualcomm.

[via]

Loading