Δίκτυο 5G στα σκαριά και από τη Νότιο Κορέα για να κατεβάζεις μια ταινία σε 1 δευτερόλεπτο…

5g_network

Μετά την Αγγλική Κυβέρνηση και τη Huawei, έρχεται η σειρά της Νότιας Κορέας να ανακοινώσει τα σχέδια της για το ασύρματο δίκτυο 5G, στο οποίο θα επενδυσει περισσότερα από €1 δισ. για να προσφέρει 1000 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ό,τι το σημερινό δίκτυο 4G.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επιστημών,

“Βοηθήσαμε στην ανάπτυξη της χώρας με το δίκτυο 2G τη δεκαετία του 90, με το δίκτυο 3G στα 00’s και με το δίκτυο 4G το 2010. Τώρα, ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για το δίκτυο 5G! Πολλές χώρες στην Ευρώπη, η Κίνα και οι ΗΠΑ επενδύουν σημαντικά στη νέα τεχνολογία και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τεράστιος ανταγωνισμός μέσα στα επόμενα χρόνια”

Αν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, από το 2017 θα ξεκινήσει το πιλοτικό λανσάρισμα του δικτύου 5G, με το εμπορικό άνοιγμα να γίνεται από το 2020 και με την αρωγή των παρόχων SK Telecom, Korea Telecom. Από κοντά θα συνεισφέρουν και οι κατασκευαστές LG, Samsung με τις πρώτες 5G συσκευές.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι με το δίκτυο 5G θα είναι εφικτό να κατεβάσει κανείς μια ολόκληρη ταινία σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Network, Technology. Bookmark the permalink.