Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά την έρευνα για τη δημιουργία δικτύου 5G σε συνεργασία με πολλές εταιρείες

Antenna

Η χρήση των δικτύων 4G LTE είναι μέχρι τώρα προνόμιο μόνο για τους κατοίκους ορισμένων χωρών, ωστόσο, η Αγγλική κυβέρνηση σκέφτεται από τώρα τα επόμενης γενιάς δίκτυα 5G και με τις ευλογίες της ξεκινά η συνεργασία του University of Surrey με πληθώρα εταιρειών (Huawei, Telefonica, Fujitsu, Samsung κλπ.) για τη δημιουργία τους!

Σύμφωνα με τον καθ. Rahim Tafazolli,

"Η ανάπτυξη και ο μεγάλος αριθμός νέων εφαρμογών που τρέχουν στα δίκτυα επικοινωνίας έχουν καταστήσει τις φορητές συσκευές ως την προτιμητέα λύση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτή η ανευ προηγουμένου ανταλλαγή δεδομένων απαιτεί την άμεση δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας 5G που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ελάχιστα ελεύθερο φάσμα ραδιοκυμάτων"

Το project ονομάστηκε 5G Innovation Centre και έχει χρηματοδοτηθεί με £35 εκατ. από την κυβέρνηση και τους συνεργάτες του University of Surrey, αλλά μη περιμένετε ότι θα δείτε άμεσα κάποιο δίκτυο 5G.

Ούτε λόγος για τα χαρακτηριστικά ή τις πιθανές δυνατότητες του νέου δικτύου, αλλά για τα επόμενα δέκα χρόνια μπορούμε να ονειρευομάστε διάφορα...

[via V3]

Loading