7 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα κινητά τηλέφωνα

Σήμερα όλοι χρησιμοποιούμε κινητά τηλέφωνα αλλά αγνοούμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά όπως για παράδειγμα γιατί τα SMS περιορίζονται στους 160 χαρακτήρες ή ποιο είναι το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε παρακάτω:

1. 160-χαρακτήρες μηνύματων

Το 1985, o 45χρονος ερευνητής επικοινωνιών Hillebrand Friedhelm όρισε το μήκος των SMS πληκτρολογώντας τυχαίες προτάσεις και διαπιστώνοντας ότι όλες σχεδόν περιελάμβαναν κάτω από 160 χαρακτήρες. Από τεχνικής πλευράς, οι πρώτες εφαρμογές SMS χωρούσαν 128 χαρακτήρες και στη συνέχεια με διάφορες βελτιστοποιήσεις κατόρθωσαν τελικά να χωρέσουν άλλους 32.

2. Το πρώτο μουσικό τηλέφωνο

Το Siemens SL45 που κυκλοφόρησε το 2001 ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με επεκτάσιμη μνήμη και υποστήριξη MP3. Διέθετε 32MB κάρτα MMC 32MB και στερεοφωνικά ακουστικά και μπορούσε να αναπαράγει 5 ώρες μουσική με μία πλήρη φόρτιση.

3. To ανθεκτικότερο τηλέφωνο στον κόσμο

Το Sonim XP330 Force αναγνωρίζεται από τα Guinness World Records ως το ανθεκτικότερο τηλέφωνο στον κόσμο. Τον τίτλο του κατέκτησε επάξια μετά από πτώση σε τσιμέντο από ύψος 25m χωρίς να υποστεί κάποια λειτουργική βλάβη. Επιπλέον είναι αδιάβροχο σε βάθος μέχρι 2m.

4. Το ακριβότερο τηλέφωνο στον κόσμο

Το ακριβότερο τηλέφωνο στο κόσμο είναι το  Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose, κατασκευασμένο από ροζ χρυσό και καλυμμένο από περίπου 500 διαμάντια με την αξία του να υπολογίζεται στα €6.377.000.

5. H πρώτη φωτογραφία που στάλθηκε από κινητό τηλέφωνο

Η πρώτη φωτογραφία που στάλθηκε από κινητό τηλέφωνο τραβήχτηκε στις 11 Ιουνίου 1997 από τον Philippe Kahn από το μαιευτήριο που γεννήθηκε η κόρη του. Την πρώτη camera τηλέφώνου δημιούργησε ο Philippe Kahn.

6. To τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Από την κυκλοφορία του το 2003, το Nokia 1100 έχει πουλήσει περισσότερες από 250 εκατομμύρια συσκευές με την αξιοπιστία και τη χαμηλή τιμή του να ευθύνονται κυρίως για την τεράστια επιτυχία του. Το 2009 διαδόθηκε η φήμη ότι τo τηλέφωνο είχε ένα πρόβλημα στο software που θα μπορούσε να επιτρέψει την πραγματοποίηση πλαστών τραπεζικών συναλλαγών.

7. Το πρώτο τηλέφωνο του James Bond

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε από τον πράκτορα 007 ήταν ένα Ericsson JB988. Πέρα από την πραγματοποίηση κλήσεων, η συσκευή παρείχε πολλές άλλες -φυσικά πλασματικές- δυνατότητες, όπως scanner δακτυλικού αποτυπώματος, σύστημα ασφαλείας υψηλής τάσης και τηλεχειριστήριο για την BMW 750IL του Bond.

Loading