Η Adobe σταματά την ανάπτυξη του Flash player για φορητές συσκευές!

Adobe Flash Hits the Road

Η Adobe αποφάσισε να πάει με το ρεύμα της εποχής και ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επαναπροσδιορίσει τη θέση της στο χώρο του marketing και των media, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία εφαρμογών για tablets (βλ. Touch Apps), και μάλιστα σε HTML5 αφήνοντας στην άκρη την περαιτέρω ανάπτυξη του Flash Player για φορητές συσκευές!

Σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα ZDNet:

"Η μελλοντική ενασχόληση μας με το Flash για φορητές συσκευές θα επικεντρωθεί στο να παρακινήσουμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές με την τεχνολογία Adobe AIR. Δε θα συνεχίσουμε την ανάπτυηγ του Flash Player για νέους mobile browsers, εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων ή ρυθμίσεις συσκευών. Φυσικά, οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες μας μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται επάνω σε αυτό και να κυκλοφορούν δικές τους δημιουργίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις σημερινές εκδόσεις Android και PlayBook, με επιδιορθώσεις και αναβαθμίσεις ασφαλείας"

Η αλλαγή πλεύσης της εταιρίας, που θα οδηγήσει σε απόλυση περίπου 750 μόνιμων υπαλλήλων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, πιθανότατα θα ανοίξει τη μεγάλη πόρτα της Apple, η οποία αρνείται μανιωδώς την υποστήριξη του Flash, ενώ ταυτόχρονα δίνει ακόμα ένα χτύπημα στη RIM, που στήριξε τη διαφημιστική καμπάνια του BlackBerry Playbook επάνω σε αυτό!

Επομένως, οι κάτοχοι συσκευών που υποστηρίζουν Flash θα μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο προς το παρόν, αφού θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν updates για επιδιόρθωση προβλημάτων ή κενών ασφαλείας, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Από την άλλη, οι web developers θα πρέπει στο εξής να χτίζουν τις ιστοσελίδες τους κυρίως επάνω σε τεχνολογία HTML5 (βλ. Adobe Edge).

Ακόμη, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα Windows 8 tablets που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, καθώς η Adobe είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα υποστηρίζουν τον Flash Player κανονικά. Ίσως η Microsoft αλλάξει γνώμη...

[πηγή ZDNet]
Loading