Άκυρη η ελάχιστη χρέωση των €15 για τα δέματα εκτός ΕΕ

Το θέμα έπαιξε αρκετά και πολύ σε όλα τα μέσα, ξεσήκωσε τον κόσμο και ανάγκασε τελικά τα ΕΛΤΑ να πάρουν πίσω το μέτρο για την ελάχιστη χρέωση των €15 για προϊόντα που προέρχονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ στην επίσημη ανακοίνωση τους που δημοσιεύθηκε σήμερα, επιστρέφουμε στο πρότερο μοντέλο μετά από οδηγία της ΑΑΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα με αξία μικρότερη των €22 θα παραμείνουν τελωνειακώς ελεύθερα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.
Loading