Εκατοντάδες έγγραφα της Αλ Κάιντα κρυπτογραφημένα σε πορνογραφικό υλικό

Τον Μάιο του 2011 οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν στο Βερολίνο έναν 22χρονο αυστριακό με το όνομα Maqsood Lodin, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Πακιστάν.

Οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος είχε μια κάρτα μνήμης κρυμμένη στο εσώρουχο του, που με μια πρώτη έρευνα βρέθηκε να περιέχει "αθώο" πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, έπειτα από αρκετές βδομάδες αναλύσεων και επίμονων προσπαθειών αποκρυπτογράφησης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κάρτα μνήμης περιείχε καλά κρυμμένα εκατοντάδες έγγραφα της Αλ Κάιντα!

Στα έγγραφα βρέθηκαν τρομοκρατικά εγχειρίδια (PDF) σε Γερμανικά, Αγγλικά και Αραβικά και πληροφορίες για μελλοντικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, περιγράφονται λεπτομερώς τα σχέδια της οργάνωσης για κατάληψη κρουαζιερόπλοιων και επιθέσεις με όπλα παρόμοιες με αυτή που έλαβε χώρα στο Mumbai το Νοέμβριο του 2008 και κατά την οποία 164 αθώοι άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ένα ακόμη έγγραφο με τίτλο "Future Works" πιστεύεται ότι γράφτηκε το 2009 και προέρχεται από τον πυρήνα της οργάνωσης. Δίχως να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες και μέρη, το έγγραφο καταγράφει συζητήσεις και αποτελεί μια έκθεση ιδεών για μελλοντικούς στόχους.

Ο Lodin εκδικάζεται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο, αρνούμενος τις κατηγορίες για τρομοκρατική δραστηριότητα και οποιαδήποτε ανάμειξη με την Αλ Κάιντα.

[πηγή cnn]
Loading