Η Samsung παρουσιάζει τα πρώτα 16Gb DRAM GDDR6 chips για ταχύτητες έως 24Gbps

Η Samsung πρωτοπορεί και πάλι στον τομέα των DRAM chips, ανακοινώνοντας επίσημα σήμερα τα πρώτα 16Gb GDDR6 chips που θα προσφέρουν ταχύτητες έως 24Gbps για έως 30% υψηλότερη απόδοση στους επεξεργαστές γραφικών (GPUs), τα laptops, της παιχνιδοκονσόλες και τα high-end συστήματα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Η κατασκευή των νέων DRAM chips έγινε με την 3ης γενιάς αρχιτεκτονική EUV (extreme ultraviolet) στα 10nm βασισμένη σε καινοτόμο σχεδιασμό του κυκλώματος με προηγμένο μονωτικό υλικό προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η απώλεια ρεύματος. Η ταχύτητα των 24Gbps μεταφράζεται σε μεταφορά δεδομένων 1.1TB μέσα σε μόλις 1 δευτερόλεπτο και η εταιρεία τονίζει πως θα ξεκλειδώσουν την απρόσκοπτη αναπαραγωγή video σε ανάλυση 4K και 8K.

samsung-gddr6-16gb.jpg

Επιπλέον, η Samsung σκοπεύει να προσφέρει στους κατασκευαστές διάφορες εκδόσεις των νέων DRAM για όσους θέλουν να βελτιώσουν την αυτονομία των laptops τους. Για παράδειγμα θα υπάρχει έκδοση που θα υποστηρίζει ταχύτητες έως 20Gbps για 20% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε τάση 1.1V.

Τα νέα memory chips της Samsung θα χρησιμοποιηθούν στις επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών των AMD και Nvidia που αναμένονται το φθινόπωρο.

[Samsung]

Loading