Πρώιμη διάγνωση της Νόσου Alzheimer με απλή οφθαλμολογική εξέταση

eye-test

Οι έρευνες για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία της νόσου Alzheimer συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί σε σημαντικά επιτεύγματα που, ωστόσο, για την ώρα δίνουν μόνο ελπίδα και κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανή θεραπεία για το Αλτσχάιμερ με χρήση laser

Αυτή τη φορά, έγιναν γνωστές δύο ξεχωριστές έρευνες που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι μία απλή οφθαλμολογική εξέταση στην ίριδα των ασθενών μπορεί να εντοπίσει ενδείξεις της νόσου Alzheimer σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Η νόσος προκαλεί εκφυλισμό των νευρώνων και των νευρικών συνάψεων στον εγκέφαλο του ασθενή, καθώς και συσσώρευση πλακών πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς. Οι ερευνητές έδωσαν στους ασθενείς κουρκουμίνη, μια χημική ουσία που λειτουργεί ως σκιαστικό για τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη καθιστώντας την ορατή σε μια κλασσική εξέταση ίριδας.

Η δεύτερη έρευνα της Cognoptix Inc. ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία, με την εφαρμογή ενός διαφορετικού σκιαστικού επάνω στον φακό του ματιού και στη συνέχεια ακολούθησε σάρωση με laser. Τα αποτελέσματα ήταν ακριβή κατά 85% σε πολύ πρώιμες περιπτώσεις!

[via]

Loading