Amazon Grand Challenge: Ένα νέο "μυστικό εργαστήριο" που ασχολείται με την έρευνα κατά του καρκίνου

Η Amazon έχει δημιουργήσει ένα "μυστικό εργαστήριο" στο Seattle με κωδική ονομασία Grand Challenge, το οποίο ασχολείται με τολμηρά και δύσκολά projects, όπως είναι η θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με αναφορές του CNBC. Το εργαστήριο διευθύνει ο πρώην υπάλληλος της Google και δημιουργός του Google Glass, Babak Parviz.

Ο Parviz και η ομάδα του ήταν μέλος του τμήματος Google X, όπου δούλευαν eπάνω σε ιδέες όπως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα (Waymo), αλλά και στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης που έγινε αργότερα γνωστό ως Google Brain. Το δίκτυο CNBC εξηγεί πως το Grand Challenge της Amazon στοχεύει σε παρόμοιες ριζοσπαστικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τη βιομηχανία.

Αυτήν την περίοδο, το Grand Challenge επικεντρώνεται κυρίως σε έρευνες για τον καρκίνο και σε τεχνολογίες που σχετίζονται με ιατρικά αρχεία, και συνεργάζεται με το κέντρο ερευνών καρκίνου, Fred Hutchinson, στο Seattle. Η Grand Challenge συνεργάζεται και με την ομάδα Amazon Web Services, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του cloud για την οργάνωση, συλλογή και τον έλεγχο των ιατρικών αρχείων για λάθη.

[via]

Loading