Amazon: Ο Jeff Bezos αφήνει τη θέση του CEO μετά από 27 χρόνια

Αφού κατάφερε να δημιουργήσει έναν κολοσσό και να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (πλέον τον έχει ξεπεράσει ο Elon Musk), ο Jeff Bezos ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Amazon μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

Μετά από 27 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας, ο Jeff Bezos έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αφήσει την ηγεσία σε κάποιον άλλο για να ασχοληθεί με άλλα projects, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάψει να έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν την Amazon. Η θέση του CEO θα περάσει στα χέρια του Andy Jassy, ο οποίος εργάζεται στην Amazon από το 1997 και ηγείται του τμήματος AWS (Amazon Web Services) που θα ανοίξει σύντομα γραφεία και στην Αθήνα.

Στην επιστολή που έγραψε ο Jeff Bezos απευθυνόμενος στους εργαζομένους της Amazon, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Είμαι ενθουσιασμένος που σας ανακοινώνω ότι αργότερα μέσα στο 2021 θα αναλάβει τη θέση του CEO το Andy Jassy, ενώ εγώ θα παραμείνω στο ΔΣ της Amazon ως εκτελεστικός πρόεδρος. Από αυτόν τον νέο ρόλο σκοπεύω να διοχετεύσω την ενέργεια και την προσοχή μου σε νέα προϊόντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες. Ο Andy είναι γνωστός στο εσωτερικό της εταιρείας και βρίσκεται στην Amazon σχεδόν όσα χρόνια βρίσκομαι και εγώ. Θα είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και έχει την πλήρη στήριξη μου.
Είμαι ενθουσιασμένος για αυτήν την αλλαγή. Εκατομμύρια πελάτες βασίζονται σε εμάς και τις υπηρεσίες μας, και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι βασίζονται στην εταιρεία για τα προς το ζην. Ο ρόλος του CEO της Amazon είναι μια τεράστια ευθύνη και απαιτεί την απόλυτη προσοχή σου. Όταν έχεις μια τέτοια ευθύνη είναι δύσκολο να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του Jeff Bezos, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει πολλά για τη νέα χρυσή εποχή εξερεύνησης του Διαστήματος μέσω της Blue Origin.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Amazon]

Loading