Αναφορά: Η Apple ετοιμάζει το εξαιρετικά λεπτό iPhone 17 D23 για το 2025

Το iPhone 16 δεν έχει ακόμη καν παρουσιαστεί, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει την εξάπλωση των φημών για το iPhone 17. Μία από τις τελευταίες προέρχεται από την ιστοσελίδα The Information και υποστηρίζει ότι το 2025 ενδέχεται να κυκλοφορήσει ένα λεπτότερο iPhone 17 ως μια εντελώς νέα προσθήκη στη σειρά. Αναφέρεται ότι έχει εσωτερική κωδική ονομασία D23, και αναμένεται να είναι ένας σημαντικός επανασχεδιασμός, πιθανότατα τόσο μεγάλος όσο και αυτός του iPhone X το 2017.

Οι κύριες αλλαγές για το iPhone D23 είναι ένα πολύ λεπτό σώμα και μια μικρότερη εγκοπή στην οθόνη. Λέγεται επίσης ότι η Apple μπορεί να αντικαταστήσει το Dynamic Island με μια εγκοπή pinhole, κάτι που μπορεί να δούμε ήδη από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του iPhone 16 αυτό το φθινόπωρο. Άλλες αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη μετακίνηση της πίσω κάμερας από την επάνω αριστερή γωνία στο κέντρο, ενώ η οθόνη λογικά θα έχει μέγεθος κάπου μεταξύ των 6.1'' και 6.9''.

Το λεπτότερο πλαίσιο επιβεβαιώνει επίσης τη φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα σχετικά με την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας του iPhone 16 Pro Max, η οποία θα του επιτρέψει να έχει μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας ή μια μικρότερη μπαταρία με την ίδια χωρητικότητα. Οι μπαταρίες καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο στο σώμα ενός iPhone, οπότε η Apple ελπίζει ότι με τη νέα τεχνολογία κατασκευής θα μπορέσει να μειώσει το πλάτος του iPhone 17.

Αν αυτές οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, το iPhone 17 D23 θα μπορούσε να είναι ακριβότερο ακόμη και από το iPhone 17 Pro Max, το οποίο είναι συνήθως το πιο ακριβό μοντέλο στη σειρά iPhone της Apple. Σύμφωνα με το Apple Insider, αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει πέντε μοντέλα iPhone, αντίθετα, σχεδιάζει να καταργήσει το iPhone 17 Plus.

Αυτό θα είχε νόημα, αφού η Apple θα μπορούσε να ενοποιήσει τα Plus και Pro Max, τα οποία εξυπηρετούν μια παρόμοια κατηγορία καταναλωτών που θέλουν μεγαλύτερες οθόνες και μπαταρίες. Ωστόσο, η Apple θα μπορούσε ακόμα να διαφοροποιήσει την τιμή δημιουργώντας ένα μοντέλο ακόμα πιο ακριβό από το Pro Max. Είναι ακόμα νωρίς, όμως, και με το εξαιρετικά λεπτό iPhone 17 να μην αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2025, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα.

[via]

Loading