Αναφορά: Ο Mark Zuckerberg είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Donald Trump κατά του TikTok

Μια ενδιαφέρουσα είδηση ήρθε στο προσκήνιο σχετικά με το TikTok και την “εμπλοκή” της Facebook σε όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει δώσει τελεσίγραφο για να πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία ούτως ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο CEO και ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, είχε συμμετέχει σε ιδιωτικό δείπνο με τον πρόεδρο Donald Trump πέρυσι τον Οκτώβριο, όπου και εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη συλλογή δεδομένων (!) και την πολιτική της ByteDance σχετικά με τη διαχείρισης τους, υπό την έννοια ότι αποτελούν απειλή για την Αμερικανική Δημοκρατία.

Η WSJ σημειώνει πως ο Zuckerberg συζήτησε εκτενώς με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Tom Cotton, και ο τελευταίος έδωσε τη διαταγή για τον έλεγχο του TikTok από πέρυσι τον Οκτώβριο. Τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος 2019), ο Zuckerberg συναντήθηκε και με τον Josh Hawley, ο οποίος εξέφραζε την άποψη να απαγορευτεί η χρήση του TikTok απ’ όλες τις ομοσπονδιακές συσκευές.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο CEO του TikTok, κ. Kevin Mayer, είχε ρίξει το γάντι στη Facebook δηλώνοντας πως θα πρέπει να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την εφαρμογή με θεμιτούς τρόπους και όχι να επιτίθεται παίζοντας το χαρτί του πατριωτισμού.

Η Facebook προχωρά και στο λανσάρισμα μιας ακόμη αντιγραφής, το Reels, αφότου απέτυχε με το Lasso. Καλό θα ήταν, πάντως, να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας προς όφελος του δίκαιου και ανοικτού διαγωνισμού με σκοπό να εξυπηρετήσουμε τους χρήστες, αντί να πραγματοποιούμε επιθέσεις κατά των ανταγωνιστών μας υπό το πρίσμα του πατριωτισμού για να καταστρέψουμε την παρουσία του στις ΗΠΑ.

Ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες προστέθηκαν στους μνηστήρες για την εξαγορά του TikTok οι Oracle και Google, δίπλα στη Microsoft. Για να δούμε…

Θυμηθείτε τις προηγούμενες εξελίξεις στην υπόθεση του TikTok από τα παρακάτω:

[via]

Loading