TikTok: Στις 90 ημέρες η διορία για την εξαγορά με νέο εκτελεστικό διάταγμα

Νέο εκτελεστικό διάταγμα από τον Donald Trump για τη ByteDance, το οποίο ακυρώνει το προηγούμενο ως προς τη διορία που δίνει στην εταιρεία για να προχωρήσει στην πώληση του TikTok σε αμερικανική εταιρεία. Το αρχικό διάταγμα προέβλεπε 45 ημέρες (μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020), ενώ τώρα διπλασιάζεται το όριο στις 90 ημέρες, άρα θα φτάσουμε στις 12 Νοεμβρίου 2020 προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην απαγορευτεί η λειτουργία της υπηρεσίας στις ΗΠΑ.

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα απαιτεί από τη ByteDance να καταστρέψει όλα τα δεδομένα Αμερικανών πολιτών που έχουν έρθει στα χέρια της μέσω του TikTok, αλλά και μέσω του Musical.ly, και να αναφέρει την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην αρμόδια Επιτροπή για ξένες επενδύσεις.

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, το TikTok χρησιμοποιείται από 100 εκατ. Αμερικανούς επειδή τους προσφέρει μια εξαιρετική μορφή διασκέδασης, έκφρασης και διασύνδεσης. Είμαστε αφοσιωμένοι να συνεχίσουμε να φέρνουμε τη χαρά στις οικογένειες και να βοηθούμε τις καριέρες αυτών που έχουν επιλέξει την πλατφόρμα μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Με τη νέα διορία 90 ημερών, ουσιαστικά δίνεται περισσότερος χρόνος για να αναλυθούν όλα τα θέματα στις συζητήσεις με τη Microsoft, διότι όπως είπε και ο Bill Gates, μια τέτοια κίνηση δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φαίνεται. Δεδομένου ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και η Twitter, δεν αποκλείεται να προκύψουν ακόμη περισσότεροι υποψήφιοι για το TikTok μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[via]

Loading