Αναφορά: Xiaomi και Oppo ετοιμάζουν δικούς τους 5G επεξεργαστές

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν δικούς τους επεξεργαστές, θέλοντας έτσι να “γλιτώσουν” κατά κάποιον τρόπο από την εξάρτηση σε εταιρείες όπως οι Qualcomm και MediaTek που κυριαρχούν στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει τις Samsung, Apple και Huawei να ασχολούνται ενεργά με αυτόν τον τομέα, και ειδικά οι δύο τελευταίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους SoCs στις συσκευές τους, ενώ η Samsung δίνει “ψωμάκι” και στην Qualcomm.

Σύμφωνα με πηγές από την Ταϊβάν, οι επόμενοι μεγάλοι παίκτες θα είναι η Xiaomi και η Oppo, οι οποίες λέγεται πως θα παρουσιάσουν τα δικά τους 5G SoCs πριν το τέλος του 2021. Η Xiaomi έχει τολμήσει και στο παρελθόν να κατασκευάσει δικούς της επεξεργαστές, αρκεί να θυμηθείτε το Surge S1 που χρησιμοποιήθηκε στο Xiaomi Mi 5c, αλλά από τότε δεν είδαμε κάτι καινούργιο από την εταιρεία με εξαίρεση το Surge C1 ISP (επεξεργαστής εικόνας) του Mi MIX FOLD.

Πάντως, ακόμα και αν οι Xiaomi και Oppo προχωρήσουν σε σχεδιασμό δικών τους επεξεργαστών, η πιθανότητα ολοκληρωτικής μετάβασης και ανεξαρτητοποίησης από τις Qualcomm και MediaTek θα είναι αρκετά μικρή για τα επόμενα χρόνια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading