Android Auto: Επίσημα και στην Ελλάδα!

Αν και αρκετά αυτοκίνητα στην Ελλάδα έχουν ήδη πρόσβαση στο Android Auto, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη από τη Google για τη χώρα μας. Αυτό θα αλλάξει σύντομα, καθώς η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις 36 χώρες όπου γίνεται η επέκταση, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία πριν από μερικές ώρες!

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να “μεταφέρουν” τις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες από το smartphones στην οθόνη του αυτοκινήτου (αρκεί να το υποστηρίζει βέβαια) και να τις διαχειρίζονται με φωνητικές εντολές π.χ. για να ακούσουν μουσική, να στείλουν γραπτά μηνύματα, να λάβουν οδηγίες πλοήγησης κλπ.

Remote file

Από σήμερα ξεκινά, λοιπόν, το επίσημο λανσάρισμα του Android Auto σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Αγκόλα, Αρμενία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία, Μποτσουάνα, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδονησία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Σκόπια, Μάλτα, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Ουκρανία.

Όσοι διαθέτουν smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 10, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το συνδέσουν στην υποδοχή USB του αυτοκινήτου τους, ενώ για τις προηγούμενες εκδόσεις απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Android Auto.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading