Ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant και στην πλατφόρμα Android Auto [Video]

Οι ψηφιακοί βοηθοί έχουν την τιμητική τους στο CES 2018, καθώς έχουν διεισδύσει σχεδόν σε κάθε είδους συσκευή που παρουσιάστηκε στο Las Vegas και απ' ό,τι φαίνεται σε λίγες εβδομάδες δεν θα αποτελεί καν είδηση η ενσωμάτωση τους. Από gadgets θα βαρεθείτε να διαβάζετε αυτές τις ημέρες, γι' αυτό ας κάνουμε την αρχή με την πιο ενδιαφέρουσα είδηση της ενσωμάτωσης του Google Assistant στην πλατφόρμα Android Auto.

Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή στις ΗΠΑ, όπου υποστηρίζεται από 40+ κατασκευαστές σε 400+ μοντέλα αυτοκινήτου, και δίνει πλέον στους οδηγούς τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το σύστημα του αυτοκινήτου τους με φωνητικές εντολές, να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες με μία ερώτηση (π.χ. οδηγίες πλοήγησης), να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου (π.χ. κλείδωμα θυρών, υπόλοιπο καυσίμου στο ντεπόζιτο), να υπαγορεύουν γραπτά μηνύματα σε διάφορες υπηρεσίες (π.χ. WhatsApp), να πραγματοποιούν κλήσεις και σύντομα να παραγγέλνουν καφέ και φαγητό από τα Starbucks.

Να σημειωθεί ότι το Android Auto μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς να υποστηρίζεται από το μοντέλο του αυτοκινήτου απευθείας από την οθόνη του smartphone. Επιπλέον, η Google τονίζει ότι πολλοί κατασκευαστές ετοιμάζονται να ενσωματώσουν τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant απευθείας στα συστήματα τους για να μην χρειάζεται ο οδηγός το smartphone του.

[Google]

Loading