Στην Apple το 88.7% των κερδών της αγοράς smartphones για το Q4 2014

apple_money

Μπορεί το Android OS να σαρώνει την αγορά σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, ωστόσο, η Apple είναι αυτή που βγαίνει πραγματικά κερδισμένη σε σύγκριση με τους κατασκευαστές Android smartphones.

 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Strategy Analytics για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (Q4 2014), το 88.7% των συνολικών κερδών της αγοράς των smartphones πήγε στην Apple και μόλις το 11.3% πέρασε στους κατασκευαστές Android. Τα συνολικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% και έφτασαν τα $21.2 δισ., ενώ στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (Q4 2013) το ποσό ήταν $16.2 δισ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός ότι το κέρδος του Android έπεσε από το 29% στο 11.3%.

Όπως αναφέρει η Strategy Analytics,

"Το iOS συνεχίζει να εδραιώνεται τη θέση του στη βιομηχανία των smartphones. Η στρατηγική της Apple για λανσάρισμα premium προϊόντων με αξιοπιστία στην παράδοση της έχει αποφέρει τεράστια κέρδη. Η μικρή κερδοφορία του Android OS για τους κατασκευαστές θα πρέπει να ανησυχήσει τη Google. Αν μεγάλοι παίκτες, σαν τη Samsung ή τη Huawei, δεν δουν σύντομα αξιοπρεπή κέρδη από το Android, τότε ίσως κοιτάξουν προς εναλλακτικές πλατφόρμες, όπως Tizen, Microsoft και Firefox"

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται έμπρακτα ότι στην Apple ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

smartphone_profit smartphone_profit_usd

[via]

Loading